„Sper ca totul sa mearga bine“, a raspuns ieri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, unei intrebari legate de respectarea calendarului aderarii Romaniei in 2007.

Seful Executivului european a dorit ieri, dupa intilnirea bilaterala cu premierul roman Calin Popescu Tariceanu de la Bruxelles, sa afirme public faptul ca i-a oferit sefului Cabinetului de la Bucuresti numarul de telefon. „I-am spus premierului roman ca, de cite ori are o problema, sa ma caute.

Sintem aici sa va ajutam“, a completat Barroso replica la intrebarea legata de eventualitatea neindeplinirii de catre Romania a conditiilor impuse la incheierea negocierilor de aderare.

„Stabilirea prioritatilor de catre un guvern este un semn foarte important pentru a masura oferta sa politica“, a comentat seful Comisiei Europene, amintind de mai multe ori faptul ca si premierul roman, si presedintele au declarat lupta cu coruptia prioritate nationala.

Barroso si-a contrabalansat, insa, sprijinul politic oferit de un avertisment - faptul ca membrii Comisiei Europene vor fi foarte „fermi si obiectivi“ in monitorizarea obiectivelor asumate drept conditie pentru semnarea tratatului de aderare la 25 aprilie 2005.

Vorbind despre obiective, premierul Tariceanu le-a listat in urmatoarea ordine: mediu, concurenta, justitie si afaceri interne, reformele structurale din economie, libertatea de expresie si libertatea mass-media.

Programul premierului Tariceanu este extrem de dens. Agenda intilnirilor din capitala europeana mai prevedea aseara o intilnire cu liderul Partidului Popular European din Parlamentul European si cu Elmar Broke, presedintele Comisiei de politica externa din Legislativul comunitar.

Alte articole:

  • Adevarul: "Integrarea in UE este o prioritate absoluta a guvernului"
  • Evenimentul Zilei: Comisia Europeana sprijina lupta anticoruptie din Romania
  • Jurnalul National: Telefon de nevoie pentru Tariceanu
  • BBC: Primul ministru al Romaniei, in vizita la UE
  • Gardianul: Tariceanu ii explica lui Barroso ca integrarea in UE este prioritara
  • Realitatea Romaneasca: Premierul a plecat cu temele la Bruxelles
  • Ziua: Barroso i-a dat numarul de telefon lui Tariceanu
  • Romania Libera: Independenta presei - cerinta imperativa a UE