Daca si-a pierdut biletul, marele norocos al tragerii Loto 6/49 are toate motivele sa se considere super-ghinionist. Pe langa faptul ca Loganurile si Touareg-ul i se prafuiesc in garajul Loteriei si in showroom el va pierde intr-un an 150.000 de dolari, bani pe care i-ar incasa daca ar depune cele 30 de miliarde de lei castigate - milionul de dolari - intr-o banca.

Hartiuta care contine toate cele sase numere ale tragerii Loto 6 din 49 din 2 ianuarie a.c. tot nu a fost adusa la sediul Loteriei pentru validare, iar proprietarul ei nu a dat nici un semn de viata, cu toate ca a trecut mai mult de o luna de cand a aflat vestea marelui castig.

Dar cu siguranta, a avut puterea sa pastreze secretul absolut asupra norocului care a dat peste el, sau, daca a pierdut biletul, asupra modului in care a dat cu piciorul norocului, pentru ca altfel nu se poate explica inexistenta zvonurilor legate de identitatea sa.

Daca a avut pana acum taria de a-si pastra biletul in buzunar, ori nu e interesat de bani ori ii e frica sa intre in randul bogatasilor. Nimeni nu poate ramane rece in fata unui "cadou" de peste 1 milion de $, picat ca din cer, care i-ar asigura, peste 12.000 de dolari pe luna, fara sa miste macar un deget. Dupa un an, posesorul biletului ar primi 150.

000 de dolari, daca ar depune "verzisorii", in lei, la o banca, cu o dobanda de 15 la suta pe an. Mai nou se vehiculeaza si ideea ca s-ar teme sa se afle despre castigul lui si prefera sa gaseasca un cumparator pentru biletul castigator, din randul celor dispusi sa spele astfel o suma importanta de bani, pentru care altfel nu ar avea justificare.

Cum castigator nu avem, banii sunt "ferecati" in continuare in contul Loteriei. "Banii sunt pastrati intr-un cont curent, din care se fac plati si care este alimentat zilnic cu bani din incasari, deci nu este vorba de nici o dobanda. Suma va fi pastrata timp de un an, in suma fixa", ne-a declarat Adrian Albu, directorul de marketing al Loteriei Romane.

Cu doar 12 dolari, platiti in graba, in drum spre o pensiune montana unde urma sa-si petreaca Revelionul, inspiratul jucator a bifat toate "cele sase norocoase" ale inceputului de an.

Pe langa premiul categoriei I, baftosul care a jucat atunci o varianta simpla de sapte numere ar fi recompensat, conform regulilor jocului si cu sase premii la categoria a II-a, constand fiecare intr-un autoturism Dacia Logan si diferenta in bani pana la atingerea valorii unitare a castigului de 616 milioane de lei.

Deci, pe langa cele sase masini castigatorul se va alege suplimentar cu alte doua miliarde lei.