Corpul de Control al Ministerului Agriculturii si Padurilor a finalizat controalele la Directia Silvica Focsani. Concluzia? Un raport gros cu date despre licitatii ilegale, raportari inexacte si multe alte incalcari ale legislatiei.

Din raportul Corpului de Control reiese clar ca intre Letea Bacau, societatea patronata de fostul primar bacauan Dumitru Sechelariu (foto), si Directia Silvica Focsani a existat o „prietenie“ ilegala. Mai precis, Directia Silvica a atribuit societatii bacauane, in martie anul trecut, lemn pentru celuloza, fara licitatie.

Cantitatea negociata nici macar nu a fost trecuta in procesul-verbal de negociere. Astfel, negocierile s-au facut la un pret de 750.000 de lei pe metrul cub de celuloza rasinoasa, iar contractul a fost incheiat pe suma de 701.000 lei pe metrul cub. La un singur metru cub de material lemnos, pierderea statului a fost de aproximativ 50.000 de lei.

Mai mult, pretul de achizitie a fost sub cel al pietei.

Povestea s-a repetat si cu SC Ambro SA Suceava, o societate care desi avea datorii la Directia Silvica de aproximativ 106 milioane de lei, a reusit sa cumpere, tot fara licitatie, 6.000 de metri cubi de masa lemnoasa.