Ministrul Justitiei, Monica Macovei sustine necesitatea introducerii unor prevederi legale care sa interzica “in mod clar” magistratilor sa colaboreze cu serviciile secrete. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii “Romania la Raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Aceasta masura, declara Macovei, ar pune capat speculatiilor la adresa unor magistrati care ar colabora cu serviciile secrete.

La randul sau, presedintele CSM, Dan Lupascu, a declarat, in cadrul emisiunii "Romania la raport", ca procurorul Ilie Piciorus, secretarul general adjunct al CSM, nu face parte din structura Serviciului Roman de Informatii.

Lupascu a mai afirmat informatia reprezinta raspunsul SRI la o solicitatea oficiala a CSM, din 27 ianuarie, prin care se solicita sa se comunice Consiliului daca Piciorus "figureaza in structura serviciului sau in structura fostelor organe de securitate si in ce calitate".

In solicitarea adresata de Lupascu se specifica faptul ca aceasta are menirea de a lamuri unele informatii publicate in presa.

Lupascu a adaugat ca in conformitate cu statutul magistratului, acesta poate sa exercite doar activitati didactice in invatamantul superior.

Procurorul Ilie Piciorus a fost ales in functia de secretar general adjunct in cadrul CSM in data de 17 ianuarie, insa desemnarea a fost vehement criticata de presa, de numele magistratului fiind legate dosarele Gheorghe Ursu si Cristian Panait.

  • Ministerul Justitiei va cere reluarea cercetarilor in cazul Panait