Primul care intra in cabina Stelei inaintea meciurilor este chiar Walter Zenga. Ia un pix sau o bucata de creta si scrie pe o foaie de hirtie sau pe tabla cu majuscule citeva cuvinte, pe care apoi le prezinta elevilor sai chiar inainte ca acestia sa iasa pe teren.

Gazeta Sporturilor a intrat in posesia textului original scris de Zenga inaintea meciului cu Valencia, imagine publicata si in ultimul numar al revistei "Suporter Steaua". Walter a notat 6 idei si un text de final. A scos foaia de hirtie si a lipit-o pe perete in vestiar.

"Punem in teren tot ce avem in inima, in suflet, in picioare", era unul dintre indemnuri, completat de un altul: "Ajutam, alergam, luptam".

Fiind scrise chiar de italian, unele mesaje sint un amestec de romana, italiana si de lipsuri gramaticale: "Daca nu dam goal repede nu sa intimplat nimic", "Protejam portarul nostro". In incheiere, Zenga a scris si mai mare: "Va doresc succes pentru ca voi sinteti o echipa mare". Acestea au fost sfaturile lui Zenga. Rezultatul? Calificarea in optimile Cupei UEFA.

Concluzia lui Zenga? "Daca si cu Villarreal vom pune suflet, vom alerga, vom avea inima, concentrare si vointa, vom reusi".

Ce le-a spus inaintea meciului cu Villarreal

"Baieti, sa aveti incredere in voi. Puteti realiza multe pentru ca sinteti o echipa fantastica!"

"Nu e prima data cind Walter ne scrie asa ceva pe tabla. Are efect. In primul rind, te face sa crezi cu adevarat ca nimic nu e imposibil daca pui inima si suflet"

Gabriel Bostina

In tur i-a amenintat cu bataia

Un alt episod inedit petrecut in vestiarul Stelei si care l-a avut in prim-plan pe Zenga s-a intimplat in turul de campionat. La pauza meciului Steaua - Farul, cind scorul era 0-0, Walter a intrat in cabina si s-a dezlantuit. "Daca nu va reveniti si nu vom cistiga acest meci, va rup in bataie pe toti la final. Nu glumesc, va bat pe fiecare in parte!", le-a strigat Zenga.

Urmarea? In repriza a doua Steaua s-a impus cu 3-1.

Cristea: „Stie sa motiveze extraordinar un jucator"

- Andrei, cit conteaza aceste mesaje incurajatoare scrise de Zenga pe tabla din vestiar?

- Enorm! Sa stiti ceva, o echipa poate sa aiba multe valori, multe nume, insa daca nu e motivata, nu va reusi niciodata nimic. Sa va dau si un exemplu: Inter Milano. Fotbalisti mari de tot, dar n-au cistigat nimic in ultimii ani.

- Stie Zenga sa motiveze un jucator?

- Este incredibil modul in care o poate face de fiecare data, indiferent ca jucam cu Farul, CFR Cluj, Dinamo sau Valencia. Eu spun ca principalul merit pentru ca Steaua a ajuns departe in Europa il are Walter, prin aceasta putere a lui de a ne motiva. E una dintre marile lui calitati, pentru ca in general, in sport, latura psihologica e importanta.

Pentru antrenorul unei gimnaste sau al unei atlete poate e mai usor, dar sa reusesti sa tii in priza 22 de jucatori e de-a dreptul extraordinar.

- "Va doresc succes pentru ca sinteti o echipa mare!". Tu ce zici, Zenga scrie acele lucruri doar pentru a va motiva sau chiar crede in acele mesaje?

- Acele cuvinte nu sint vorbe goale. El stie sa umble la coarda sensibila a fotbalistilor, cunoaste foarte bine modul in care gindeste fiecare dintre noi si, extrem de important, are incredere in jucatori.

Nu vor sa se antreneze in Romania!

Spaniolii vor ajunge in Bucuresti abia diseara, la ora 19:00, renuntind la antrenamentul oficial

Este, probabil, o premiera in cupele europene. Echipa vizitatoare renunta la antrenamentul oficial, efectuat de obicei cu o zi inaintea meciului, la aceeasi ora la care incepe partida. Villarreal a anuntat ca nu vrea sa se pregateasca deloc pe pamint romanesc.

Surse autorizate sustin ca decizia spaniolilor a venit ca urmare a pataniei de saptamina trecuta, cind componentii "Submarinului galben" s-au antrenat pe terenul 6, din cauza starii precare a suprafetei de joc centrale.

Tehnicianul celor de la Villarreal, Manuel Pellegrini, nu va participa nici la conferinta de presa organizata la stadion, preferind sa discute cu ziaristii separat de Zenga, adica la hotelul Intercontinental.

"Probabil au vrut sa faca in Spania un antrenament tactic, inchis presei, de-asta au renuntat la miscarea din preziua meciului", a spus Zenga atunci cind a fost intrebat ce crede despre demersul adversarilor.

Vor fi 20 de grade!

Incredibila diferenta de temperatura de la o saptamina la alta! Daca joia trecuta terenul din Ghencea a fost acoperit in doar 30 de minute cu un strat de 10 centimetri de zapada, meteorologii anunta pentru miine intre 18 si 20 de grade. Terenul arata acum mult mai bine. Este uscat complet, insa are destule portiuni fara iarba, iar peste suprafata de joc s-a imprastiat turba, pentru a absorbi apa.

Totusi, gazonul de pe terenul 6 este mai bun. "E bine ca vremea se imbunatateste si vom avea un teren bun. Conteaza mult, pentru ca ne asteapta un program greu", a spus Zenga aseara.

Jose Mari afla azi daca joaca

Absent la ultimul meci de campionat, 4-1 cu Espanol, din cauza unei contracturi la cvadricepsul piciorului sting, Jose Mari este incert pentru partida cu Steaua. El va afla daca face deplasarea in Romania abia dupa antrenamentul de azi, la fel ca si Javi Venta. Acesta din urma a suferit o luxatie la glezna dreapta in confruntarea de duminica.

"Nu e foarte importanta o eventuala lipsa a lui Jose Mari. Nu joaca el, intra Figueroa. Tot aia e!", a spus Zenga.

Hidroterapie si masaj

Ieri, Pellegrini a decis sa-si duca jucatorii in statiunea balneoclimaterica Oropesa, acolo unde elevii sai au facut hidroterapie si masaje. "Incearca sa se relaxeze inaintea calatoriei spre «infernul» din Bucuresti", s-a scris in publicatia Panorama Actual. "Nu e ceva nou pentru noi.

Aceasta inedita metoda de refacere dupa efort e bine venita dupa tensiunea acumulata in timpul meciurilor", a declarat Juan Albors, seful staffului medical al lui Villarreal.

Gigi Becali vrea razbunare

Patronul ros-albastrilor a spus ieri ca Steaua va juca in cele doua meciuri cu gindul la romanii care au fost dati afara din Spania saptamina trecuta pe motiv ca nu prezentau garantii financiare la trecerea frontierei. "Trebuie sa-i razbunam pe acei romani! Asta este acum misiunea noastra si pentru acest lucru vom lupta.

Prea sintem luati in batjocura si vreau sa demonstrez prin Steaua ca romanii nu pot fi batuti chiar peste tot. Asa cum ei i-au dat afara din tara pe compatriotii mei, asa o sa-i dau si eu pe spanioli afara din Cupa UEFA. Asta vreau eu sa le demonstrez celor din Spania, sa nu mai fie ei cu nasul pe sus", a declarat ieri Gigi Becali.

Ieri, amenintare cu bomba in Ghencea

Un telefon anonim a anuntat ieri Politia ca pe stadionul din Ghencea a fost amplasata o bomba. Imediat, mai multi pirotehnisti s-au prezentat la arena. Acestia au controlat tribunele cu ajutorul unor ciini lup specializati si au stabilit ca alarma a fost falsa.

"Noi ne pregateam sa iesim la antrenament si la incalzirea pe care am facut-o pe tunel, se plimbau pirotehnistii cu ciinii printre noi, cautind bomba. Nu ne-am speriat pentru ca ne-am dat seama ca e vorba despre o gluma proasta", a declarat aseara unul dintre jucatori.