Chiar inainte de aflarea rezultatelor alegerilor pentru functia de presedinte al PSD, dl Mircea Geoana, in stilul consacrat de dl Basescu in confruntarea cu dl Adrian Nastase, ar fi putut sa-l intrebe, trist-ganditor, pe preopinentul sau: "Nu vi se pare cel putin ciudat, domnule Iliescu, ca pentru sefia celui mai mare partid din Romania concuram, in anul de gratie 2005, dvs., un fost nomenclatur

ist notoriu, si eu, fiu de general de Securitate? Pai ce partid e asta?" Nu stiu ce-ar fi raspuns dl Iliescu, dar probabil ca s-ar fi gandit in noaptea aceea tarzie la faptul ca, precum dl Emil Constantinescu, si Domnia-Sa a fost invins de "structuri". De data asta, de propriile structuri.

E inelegant sa dai intr-un om cazut la pamant si in calitatea mea de adversar loial, sarac si cinstit, al dlui Iliescu, n-o voi face. Din cate stiu eu (desi poate ma-nsel) ex-presedintele Romaniei n-a fost niciodata ceea ce, mai pamantiu la fata ca de obicei, a recunoscut acum, ca este: un simplu membru de partid.

Cu mila zic: urata iesire din scena! Cu atat mai urata cu cat Domnia-Sa a fost lucrat in cel mai pur stil kominternist de propriii ciraci. "De la Scaraotchi la Michiduta" s-ar putea numi telenovela autohtona de vineri a PSD-ului.

Cat despre dl Mircea Geoana, ce sa zicem? Deocamdata, mai nimic. Observ doar in ultimul timp o usoara ridicare a agresivitatii tonului sau. Asa incat daca e adevarat ca dl Iliescu a chemat minerii in Bucuresti, sa planteze flori si plombe in Piata Universitatii, sper ca dl Geoana, cand va avea puteri depline, sa nu cheme, in compensatie, intelectualii in Valea Jiului, la munca, nu la intins mana.