Acuzatii privind atribuirea ilegala a unor contracte

Patru firme impart 80 la suta din lucrarile hidrotehnice! Miercuri 04 Mai 2005

"Este un numar restrans de firme care au contractat peste 80 la suta din volumul lucrarilor hidrotehnice realizate in ultima perioada. Este vorba, totodata, de termene de finantare foarte largi", a spus ieri Aurel Pana, directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane.

Intre aceste firme, directorul ANAR a enumerat prezenta cu obstinatie a patru societati comerciale in cele peste 50 de pagini ale unui raport de analiza: SC AQUAPROIECT SA, SC REPCON SA ORADEA, SC SOCOT SA Targu Mures si SC APASCO SA Maneciu.

La randul sau, Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, a declarat: "Suspectez ca banii care trebuiau sa ajunga catre lucrarile hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor au fost dirijati ilegal catre societati comerciale care au legatura cu membri din guvernarile anterioare.

Este vorba, in principal, de contractele si valoarea acestora incheiate de SC AQUAPROIECT SA, societate al carei director si actionar principal este sotia fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie. Aspectele ilegale se refera la atribuirea directa a unor lucrari cu valori care ar fi trebuit sa presupuna organizarea de licitatii".