Deputatul PSD Dan Iosif ar putea organiza o veritabila expozitie din bunurile pe care le detine, potrivit declaratiei de avere. El detine doua kilograme de aur, colectii de tablouri, icoane, sculpturi, dar si de arta africana sau de arme. Dan Iosif a evitat sa precizeze valoarea acestora.

Pe de alta parte, Dan Iosif declara ca a dat cu imprumut unui anume Marian Iancu peste 300.000 de euro, ceea ce poate duce la banuiala ca era o modalitate de a ascunde acesti bani. In acest fel se poate explica inversunarea cu care pesedistii s-au opus noilor declaratii de avere.

Un alt deputat PSD, Aurel Gubandru, a scris in declaratia sa de avere ca venitul obtinut in calitate de consilier la Banca Tiriac este confidential. Reamintim ca ziarul nostru a publicat o ancheta in care l-a acuzat pe Aurel Gubandru ca este incompatibil pentru ca este si deputat, dar detine si calitatea de administrator al sucursalei Buzau a Bancii Tiriac.

In declaratia de interese depusa in decembrie 2004 Aurel Gubandru sustinea ca are doar calitatea de consilier, in timp ce in noua declaratie de interese nu mai apare nici o functie la respectiva banca.

Unii parlamentari au neveste extrem de active. Astfel, sotia deputatului PSD Ioan Bivolaru lucreaza ca expert la Camera Deputatilor, in timp ce sotia liberalului Eugen Nicolaescu este directoare in cadrul firmei Tofan.

Termenul de depunere a declaratiilor de avere a fost 7 mai, dar secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, profitand de unele chichite ale legii, a incercat sa amane cat mai mult publicarea lor.(continuare in pagina de politica interna)