Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a declarat ieri, citat de Mediafax, ca rectificarea bugetara va fi aprobata, cel mai probabil, dupa vizita expertilor Fondului Monetar International (FMI), adica spre sfarsitul lui iunie.

Asta inseamna practic amanarea rectificarii pentru ca, nu mai tarziu de saptamana trecuta, tot ministrul de Finante spunea ca pana la sfarsitul acestei luni sau cel mai tarziu la inceputul lunii urmatoare se va face prima corectie a bugetului din acest an.

Tot atunci, el a mai aratat ca aceasta rectificare a bugetului va fi fundamentata pornind de la o tinta de deficit bugetar pentru 2005 de 0,7% din PIB.

Numai ca nici acest lucru nu mai este valabil. Ieri, Ionut Popescu a aratat ca discutiile cu FMI privind nivelul deficitului bugetar pentru acest an s-au restrans la 0,7 - 0,75% din PIB. Acest lucru s-ar traduce prin aceea ca negocierile Romaniei cu FMI s-au intors de unde au plecat.

Reamintim ca nu cu mult timp in urma mai multi oficiali romani printre care si ministrul Ionut Popescu au afirmat public ca negocierile cu FMI au ajuns la un consens in privinta deficitului bugetar, iar acesta se va situa la 0,7% din PIB.

Numai ca in declaratia data ieri ministrul a aratat ca o cifra exacta a deficitului bugetar va fi stabilita de-abia la mijlocul lui iunie, cand va sosi la Bucuresti o delegatie a institutiei financiare.