Gigi Becali e in cadere libera. Cel autointitulat Mihai Viteazul e acuzat de complicitate in cazul schimbului de terenuri intre el si Ministerul Apararii, e cercetat de fisc pentru inginerii financiare prin care a pagubit statul cu milioane de dolari, iar apropiati de-ai sai dezvaluie ca a ajuns la fundul sacului. Cum patronul se afunda, Steaua sufera din greu.

Din tot lotul "militarilor", doar patru jucatori si-au primit banii in ultimul sezon: Dorinel Munteanu, Mirel Radoi si alti doi, neidentificati. "Ros-albastrii" au ramas cu buza umflata chiar si dupa mult-trambitata prima de 15.000 $ pentru eliminarea Valenciei din Cupa UEFA.

Dupa mai multe intrevederi cu Viorel Hrebenciuc, sfatuitorul sau, Becali s-a decis sa-si plateasca datoriile catre stat. Acestea provin din faptul ca din august 2000, de cand este investitor la Steaua, el si-a platit jucatorii prin donatii, fapt prin care a driblat plata impozitelor catre stat.

insa cu ce sa plateasca, in conditiile in care Gigi pare a nu mai avea bani lichizi? Siguranta afisata de patronul campioanei cand e evident ca "se strange latul" se bazeaza pe un teren "de milioane" aflat in vecinatatea scolii Americane din comuna Pipera.

Pe cand afacerile ii mergeu bine, Becali a donat terenul pe care a fost ridicata institutia de invatamant, o constructie uimitoare, unde studiaza odraslele celor mai bogati romani. "Faceti aici o scoala, unde sa invete copiii mei!", a spus atunci latifundiarul din Pipera. Gigi nu a donat atunci tot terenul, pastrand jumatate, in spatele scolii.

Avand 300.000 de metri patrati (600 x 500 m), proprietatea valoreaza 30.000.000 $! Bani cu care patronul intentiona sa-si plateasca imediat datoriile, atat catre stat cat si catre propriii jucatori. Numai ca Becali vrea sa vanda tot terenul. Suma fiind exorbitanta, cumparatorii nu se inghesuie, astfel ca stelistul se afunda tot mai mult.

Ieri, a aparut informatia potrivit catreia nu mai putin de sapte jucatori "ros-albastri" vor sa-si depuna memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract: Ogararu, Bostina, P. Marin, Fl. Dumitru, Ghionea, Oprita si Dinita! Daca pana maine nu-si vor primi banii, ei vor parasi campioana.