Trei dispozitive de mici dimensiuni au fost detonate, la orele pranzului, in statii de metrou din Londra. Un oficial Scotland Yard, a declarat pentru CNN, ca cele trei statii de metrou (Warren Street, Shepherds Bush si Oval ) au fost evacuate. Martorii incidentelor afirma ca au vazut fum iesind din gurile de metrou.

Politia din Londra a primit o sesizare privind o explozie intr-un autobuz (nr 26), in partea de est a orasului. In urma incidentului geamurile autobuzului au fost sparte.

Prima explozie s-a inregistrat la ora 13.38 (ora Romaniei) in sudul Londrei, in statia Oval.

Un pasager de la metrou a declarat ca a simtit fum dar nu este clar daca explozia s-a produs in garnitura de metrou.

Statiile de metro au fost evacuate si inchise.

Premierul Blair si-a intrerupt vizita la o scoala situata in estul Londrei in apropierea zonei unde a avut loc accidentul de autobuz.

Spitalul Universitar College este inconjurat de forte de ordine. Matori au declarat pentru BBC ca politisti inarmati au intrat in spital. Spitalul este foarte aproape de statia Warren Street unde s-a produs una dintre explozii si de unde a fost vazut iesind, in fuga, un tanar cu un rucsac.

Seful politiei metropolitane, sir Ian Blair, spune ca incidentele au fost "serioase". Acesta a declarat ca exploziile au fost de mai mica amploare decat cele din 7 iulie de la Londra.

Seful politiei britanice a recomandat cetatenilor sa evite sa se deplaseze prin Londra.

Incidentele de la Londra au loc la doua saptamani, dupa cele din 7 iulie care au facut 56 de morti si 76 de raniti.