Incepand cu data de 18 iulie, datorita imbunatatirii vremii in intreaga tara, vanzarile de pachete turistice pe Litoralul Marii Negre, au crescut fata de perioada precedenta, se arata in comunicatul ANAT.

In perioada critica precedenta, chiar daca agentiile de turism, mai ales cele din Moldova, au inregistrat renuntari pentru bilete la mare, acesta nu a fost un fenomen notabil. Agentiile au reusit reprogramarea turistilor cu bilete cumparate, care nu au fost in masura sa se deplaseze pe Litoral la data initiala.

La aceasta ora, vanzarile se desfasoara in conditii normale iar vremea buna este un factor determinant in cresterea cererii turistice. Gradul de ocupare pe Litoral va urca la peste 90%, situatie care se va mentine pana cel putin la mijlocul lunii august.

In prezent, preturile pentru biletele la mare, din oferta agentiilor de turism membre ANAT, sunt absolut avantajoase, respectiv in medie de 550.000 de lei / pers. / zi la hotelurile de 2 stele si de 600.000 de lei / pers. / zi la hotelurile de 3 stele.

Avand in vedere valul de atentate teroriste din ultimele saptamani, din Marea Britanie, Turcia si Egipt, ANAT estimeaza ca turistii romani vor calatori, in finalul acestui sezon, mai putin peste hotare. Principalul criteriu va fi siguranta destinatiei alese.

Avand in vedere ca Romania nu s-a confruntat niciodata cu atentate teroriste, anticipam o crestere a cererii pentru pachetele turistice pe Litoralul romanesc al Marii Negre, precum si pentru alte destinatii interne (munte, Delta Dunarii, pensiuni turistice).

Totodata, este de asteptat ca numarul turistilor straini care vor opta pentru o vacanta in Romania sa depaseasca cresterea prognozata de 15% pentru acest sezon.