Concursul de muzica usoara pentru tineret Festivalul Tineretii, eveniment aflat la prima editie si organizat de Agentia de impresariat si management artistic Cotyso International, se va desfasura, in perioada 4-7 august, la Bucuresti.

O surpriza placuta o constituie premiile consistente: trofeul festivalului include o motocicleta Moped si 500 de euro, premiile de la sectiunea Interpretare sunt in valoare de 3.600 euro iar locul I de la sectiunea Creatie consta intr-o excursie in China, oferita de Federatia Generala a Oamenilor de Afaceri Chinezi din Romania.

Concurentii sunt atat nume cunoscute de la alte festivaluri muzicale, cat si tineri debutanti din Romania, Moldova, Bulgaria si un concurent din China, si au fost selectati din peste 200 de candidati. Sectiunea interpretare este structurata pe doua categorii de varsta - 12-16 ani si 16-21 ani si se va desfasura in 4 si respectiv 5 august.

A treia zi a Festivalului este rezervata sectiunii de Creatie iar ultima zi Galei laureatilor si unui recital sustinut de patru solisti din China.

Alberto Palombi, presedintele juriului, a declarat ca vrea sa faca din Festivalul tineretii un "brand". Festivalul va avea caracter itinerant si se doreste sa devina un eveniment cultural european.