Pentru a marca aparitia celui de-al 100-lea numar, editorii revistei "Uncut" au realizat un top, printre starurile din muzica si film, pentru a identifica melodiile, filmele, programele tv sau cartile care au schimbat lumea.

Printre vedetele care au participat la realizarea acestui top s-au numarat Paul McCartney, Noel Gallagher (Oasis), Rober Downey jr., Keith Richards (The Rolling Stones), Lou Reed, Brian Wilson si actorii Edward Norton si Juliette Lewis.

In urma votarii, Bob Dylan a devenit artistul care a schimbat lumea, gratie hitului "Like A Rolling Stone", lansat in 1965.

Allan Jones, redactorul-sef al revistei, a declarat: "Realizarea acestui top a fost o munca titanica. La final, a rezultat ca Dylan este autorul celei mai influente opere artistice din ultimele cinci decenii, dar sunt sigur ca nu toata lumea este de acord".

Piesa lui Dylan a reusit sa devanseze hitul "Heartbreak Hotel", semnat Elvis Presley (preferatul lui McCartney), pozitia a treia fiind ocupata de "She Loves You", un alt hit clasic, semnat The Beatles.

Intre primele 10 pozitii ale clasamentului au mai intrat doua filme: "A Clock Orange" (Stanley Kubrick, 5) si "Nasul" (I si II, 7), precum si serialul de televiziune "The Prisoner" (locul 10).