Jucatorii si staff-ul tehnic al reprezentativei Germaniei vor putea beneficia 24 de ore din 24 de serviciile unui pastor pus la dispozitie de Biserica Luterana pe durata Cupei Mondiale din 2006, informeaza AFP.

"Ne vom afla la dispozitia intregii echipe pe durata turneului, pentru ca jucatorii si antrenorii sa primeasca indrumare spirituala. Am anuntat deja Federatia Germana de Fotbal si echipa nationala", a declarat, luni, pastorul Hans-Georg Ullrichs, prezentat de Biserica Luterana ca fiind pastorul oficial al Cupei Mondiale din Germania.

Hans-Georg Ullrichs si-a exprimat speranta ca, astfel, turneul final al Cupei Mondiale ce va avea loc in Germania "sa reprezinte o ocazie de refacere a parteneriatului din trecut, dintre biserica si nationala Germaniei".

In timpul turneelor finale ale Cupei Mondiale din 1970, 1974 si 1978, selectionerul de atunci, Helmut Schon, a inclus in delegatia germana un pastor.

In Mexic, in 1970, Germania s-a clasat pe pozitia a treia, iar in 1974 a castigat competitia. Dupa 1978, cu exceptia perioadei Cupei Mondiale din 1990, din Italia, selectionerii Germaniei nu au mai apelat la serviciile unui pastor sau la cele ale unui alt reprezentant religios.