Procurorul Viorica Stoica crede ca actualul sef al Parchetului General, Ilie Botos, pe care l-a acuzat ca i-a luat abuziv dosarul „fraudarea alegerilor”, a declansat o ampla campanie de denigrare la adresa ei in presa centrala.

Saptamina trecuta, procuroarea Stoica a sustinut ca Ilie Botos a intervenit in ancheta imediat dupa ce a aflat ca intentioneaza sa-l audieze pe presedintele Traian Basescu.

El este unul dintre cei care au formulat anul trecut o plingere penala impotriva membrilor Biroului Electoral Central, acuzindu-i de fraudarea alegerilor.

In ziua urmatoare, un cotidian central a publicat o informatie potrivit careia Parchetul General ar avea in lucru un dosar penal in care Viorica Stoica si alti magistrati ar fi urmariti penal. Ei ar fi fost acuzati de favorizare a infractorului, pe motiv ca ar fi musamalizat un dosar in care este inculpat omul de afaceri Stefan Riza.

„Acuzatii false“

„Cred ca informatiile sint false, pentru ca nu mi-au fost aduse la cunostinta nici un fel de acuzatii, procedura obligatorie atunci cind se incepe urmarirea penala.

Din cei sapte sau opt procurori care au lucrat la acest dosar, eu sint singura care a prezentat inculpatilor materialul de urmarire penala. De aceea acuzatia de favorizare a infractorului mi se pare absurda”, ne-a declarat Viorica Stoica.

Plingere la CSM

Ea a precizat ca va depune astazi o plingere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), in care va cere clarificarea acestei situatii.

Pe de alta parte, Viorica Stoica banuieste ca in spatele dezvaluirilor din presa se afla tot Botos: „Sint folosite frinturi de informatii impinse pe un canal media, intr-o incercare de intimidare pe care o resping cu argumente.

Contraatacul disperat al procurorului general este cusut cu ata alba, o tinta falsa, menita sa abata atentia de la dosarul fraudarii alegerilor si de la obedienta lui Ilie Botos“.