DJ Project a ajuns pe locul 1, saptamana aceasta, in Romanian Top 100 cu single-ul "Privirea ta" de pe albumul "Soapte". Trupa DJ Project (compusa din solista Elena, DJ Gino Manzotti si DJ Max) s-a intors de curand la casa de discuri Media Services/Cat Music, iar "Privirea ta" este al 5-lea extras de la infiintarea trupei, in 2001.

Si precedentele single-uri au fost mari succese de public - "Te chem", "Spune-mi tot ce vrei", "Lumea ta" si "Printre vise".

DJ Project mai detine un record legat de Romanian Top 100, piesa "Lumea ta" a avut anul trecut cea mai lunga stationare a unei piese romanesti in RT100 (40 saptamani), de la data infiintarii si pana in prezent fiind desemnata cea mai longeviva piesa si implicit cea mai difuzata a anului 2004.

"Privirea ta" a starnit deja interesul a numeroase case de discuri si producatori din Europa, ceea ce inseamna ca in curand isi vor incepe si cariera europeana. Pana atunci insa, cei de la Dj Project isi vor incheia cel mai bun sezon al lor de vara la discoteca Space din Ibiza alaturi de un fan din Romania si de Carl Cox la Late Night Sessions.

- Sunteti una dintre trupele dezertoare de la Mamaia anul acesta. S-a zvonit ca unul dintre membrii trupei s-a imbolnavit, e adevarat?

- Nu, nu e adevarat! Suntem bine sanatosi si avem foarte multe concerte.

- Atunci care au fost motivele retragerii?

- Si anul trecut si anul acesta, organizatorii de la Mamaia au avut aceeasi problema. Au stabilit lista cu artistii invitati la Sectiunea Slagare cu doar 10 zile inainte de inceperea festivalului. Or, toate trupele si toti solistii importanti, prezenti in topuri, au concertele programate pana la sfarsitul anului.

DJ Project stie de exemplu de pe acum unde va fi de Revelion, cand vom avea doua concerte. Nu ne putem lasa balta contractele pentru a veni sa cantam la Mamaia, si asta pentru ca organizatorii nu au intocmit listele la timp.

- Sa intelegem ca Mamaia nu e asa importanta pentru voi?

- Nu este mult mai importanta decat un concert pentru care semnam contractul cu cel putin o luna inainte. Asa ar fi trebuit sa se intample la fel si la Mamaia. Daca festivalul era in august, ar fi trebuit sa fim invitati inca din luna iunie. Dupa cum se vede, trupele care au de fapt slagarele anului, adica DJ Project si Morandi, s-au retras.

Atata timp cat nu se vor pune la punct aceste probleme de organizare, de la Mamaia vor lipsi exact cele mai tari trupe.

- Organizatorii au pus retragerile voastre pe seama faptului ca va e frica sa cantati live...

- Nu e adevarat. Noi cantam live! Poate nu e cel mai bun live care sa le placa lor. Oricum, este buna masura luata de a se canta live. Din pacate, in Romania la aceasta ora nu sunt conditii pentru a se canta live. Ne lipsesc echipamentele de sonorizare performante.

- Cat de des cantati live in concerte?

- Cantam atunci cand ne permite sonorizarea. Altminteri, ce vina are publicul sa fie chinuit ca la Festivalul Callatis cu niste prestatii live sub orice critica.

- Sunteti la acesta ora trupa momentului in Romania. Cand v-ati apucat de muzica si de ce?

- Am infiintat trupa in 2001. La inceput a fost un simplu proiect de dj, apoi am avut o colaborare episodica cu o solista. Elena a venit in trupa abia in 2003. De fapt, vocea ei apare pe toate hit-urile trupei - "Lumea ta", "Printre vise" si Privirea ta".

Ne-am apucat de muzica din dorinta de a demonstra ca se poate face muzica de calitate si in Romania, un stil care este comercial si nu e neaparat motiv de bataiala.

- Cum va explicati succesul de acum?

- Desi poate asa pare, succesul nu a venit asa dintr-o data. Primul mare hit a fost "Lumea ta", la care am colaborat cu Ionut de la Praf in Ochi. De fapt, creierul acestei trupe este DJ Gino Manzotti.

- Piesele sunt realizate in Germania sau in Romania?

- Noi facem linia melodica, structura piesei, dar orchestratiile sunt relizate in Germania. De altfel, asta e problema in muzica romaneasca: avem compozitori, insa orchestratorii buni lipsesc. Si asta pentru ca nu avem studiouri foarte performante ca afara. Suntem in urma la baza materiala.

- Veti duce in Ibitza un fan al vostru din Romania. Mai aveti iesiri in afara anul acesta?

- Ne-am gandit sa demaram aceasta campanie nationala si sa luam un fan al nostru la Ibitza la show-ul lui Carl Cox, pe care noi l-am vazut deja. De altfel, noi ajungem in fiecare an in Ibitza sa vedem care mai sunt tendintele. Avem si un proiect in afara. Piesa "Lumea ta" a beneficiat de patru remixuri si a fost deja lansata in Franta, Italia, Germania si Spania.

Chiar la sfarsitul lunii noiembrie vom avea un concert in Italia.