Cotroceniul? Nu, Galatiul!

Giulestenii au repetat “isprava” din primavara, fiind egalati dupa ce au condus cu 3-0. Atacantul gazdelor, Bogdan Aldea, a inscris de doua ori, ambele reusite fiind din penalty. Cel mai urat cosmar al lui Aurel Sunda a tinut 43 de minute si a coincis cu cel mai frumos vis al lui Razvan Lucescu.

Apoi rolurile s-au inversat si Sunda a vazut paradisul, iar Razvan a coborat in iad. Aceasta a fost sinteza meciului vazuta prin trairile celor doi antrenori. Rapid a inceput bine, si in minutul 3 Buga a ratat deschiderea scorului, sutand peste poarta la o deviere a lui Nae Constantin.

Spre deosebire de colegul sau, Daniel Niculae a fost mai precis si a transformat in gol centrarea aceluiasi Constantin (11). Fotbalistul metamorfozat miraculos din fundas central in varf de lance a inscris apoi cu capul din plonjon (21), iar dupa el la pupitru a urmat Buga, cu un gol pentru un scor de forfait (38).

Era 3-0 pentru Rapid si poate numai Nationalul si-ar mai fi permis sa nu puna mainile pe piept la acest rezultat.

Surpriza insa! Otelul nu se lasa si arunca tot ce prinde spre columbianul Valencia, un fel de Bratianu II al vremurilor lui Simionas, sau, daca vreti, un Shaquille O’Neal, varianta mai urata la fata.

Gaselnita Galatiului pivoteaza printre fundasii Rapidului, ce par impotmoliti in gazon si in propria neputinta, relaxare si orice contraargument al profesionismului.

Putea sa se termine si 3-4, si 4-3

Tanase a facut 3-1 (43), iar apoi Aldea a strans scorul, dupa un penalty controversat (45). Repriza a doua este a scenariului groazei pentru Rapid, care nu arata maturitate. Giulestenii mai fac un penalty, din care iau gol (67), iar apoi se joaca pe contre. Rateaza si unii, si altii, prin Valencia, respectiv Daniel Niculae. Deja nu mai e fotbal.

E ceva din repriza a 12-a dintr-un meci de box, in care orice secunda poate aduce decisiva.

Se termina totusi egal, deoarece Rapid este o echipa care a ajuns sa aiba caderile de moral ale lui Copos atunci cand acestuia i se nazare sa strice ceva ce merge, iar Otelul e o echipa cu un joc la fel de inselator precum minciunile indienilor care s-au laudat ca baga 55 de milioane de dolari in echipa, dar au uitat

sa dea drumul la apa calda la vestiare.

"Sunt mult prea dezamagit ca sa mai spun ceva"

George Copos, la Total Sport FM, la cinci minute dupa terminarea partidei

Rapidistii au fost scarbiti de suprafata de joc

La fel ca si inainte de precedentele meciuri disputate de Rapid la Galati, conducerea giulestenilor a acuzat starea gazonului, considerand ca este inadmisibil ca o echipa de Divizia A sa aiba o asemenea suprafata de joc.

“Noi si la Rapid II, in Divizia B, avem o suprafata de joc de trei ori mai buna decat asta!”, a declarat inainte de meci secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta (foto). (Adrian EPURE)

Aurel Sunda este “recidivist” la surprize

Antrenorul galatenilor, Aurel Sunda, era fericit la finalul meciului de ieri, dar a declarat ca nu se afla la prima intoarcere de rezultat de acest fel din cariera sa de antrenor.

“Am mai reusit o astfel de revenire spectaculoasa cand eram antrenor la Apulum Alba Iulia si am batut Bihorul cu 4-3 dupa ce ei ne condusesera cu 3-0”, a spus actualul tehnician al galatenilor. Altfel, Viorel Tanase si Bogdan Aldea au declarat ca ii dedica acest meci spectaculos lui Danut Munteanu ca dar de nunta.

(Danut Lungu)

Urai catre coechipieri: “Ba, voi va plimbati?”

In prima repriza, intre portarul gazdelor, Andrei Urai, si coechipierii sai, Marian Zeciu si Danut Somcherechi, s-a iscat un conflict. Concret, goalkeeper-ul i-a acuzat pe cei doi ca ar fi blat, strigandu-le de cateva ori: “Ba nesimtitilor, voi va plimbati pe teren? Ce, vreti sa ne dea zece?”.

Si fundasul Ionut Dragomir i-a injurat pe cei doi din acelasi motiv, dar nici unul dintre ei n-a ripostat. La final, toti s-au imbratisat de bucurie. (Adrian EPURE)

Razvan Lucescu: “Suntem o echipa nebuna!”

Antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, s-a aratat extrem de deranjat ca echipa sa a scapat din nou printre degete victoria, criticand si arbitrajul centralului Sebastian Coltescu. “Suntem o echipa nebuna! Mi-am amintit de meciul cu FC National.

Cred ca avem un complex, dar sper sa scapam de aceste probleme psihice”, a spus Lucescu. Intrebat daca va face schimbari in echipa la iarna, antrenorul a replicat: “E prematur sa vorbim despre ce va fi atunci, nu pot sa stiu daca noi mai prindem ziua de maine!”. (Adrian EPURE)

Rezultate Divizia A | Etapa V

Vineri 09 septembrie FC Arges - Sportul 2-2

Sambata 10 septembrie Otelul - Rapid 3-3

Sambata 10 septembrie FC National - CFR Cluj 0-4

Sambata 10 septembrie FC Vaslui - Jiul 1-2

Sambata 10 septembrie Poli Timisoara - Gloria 4-0

Duminica 11 septembrie Poli Iasi - Farul 3-1

Duminica 11 septembrie Pandurii - Steaua 1-2

Duminica 11 septembrie Dinamo - FCM Bacau 6-0

Clasament

Echipa T C E P GD GP P Adev.

1. Steaua 5 4 1 0 11 1 13p (+7)

2. Dinamo 5 4 0 1 15 2 12p (+3)

3. Farul Constanta 5 3 1 1 7 6 10p (+4)

4. CFR Cluj 5 2 3 0 10 3 9p (+3)

5. Sportul Studentesc 5 2 3 0 11 6 9p (+3)

6. FC National 5 3 0 2 4 8 9p (0)

7. Poli Timisoara 5 2 2 1 7 1 8p (-1)

8. FCM Bacau 5 2 1 2 2 7 7p (+1)

9. FC Arges 5 1 3 1 7 7 6p (-3)

10. Rapid 5 1 3 1 5 5 6p (0)

11. Poli Iasi 5 2 0 3 4 7 6p (-3)

12. Otelul 5 1 2 2 5 11 5p (-4)

13. Jiul 5 1 1 3 3 7 4p (-2)

14. Gloria Bistrita 5 1 1 3 3 9 4p (-2)

15. FC Vaslui 5 0 1 4 2 10 1p (-8)

16. Pandurii 5 0 0 5 2 9 0p (-9)

*Ultimele doua echipe vor retrograda

P = Puncte, M = Partide disputate, V = Victorii,

E = Egaluri, I = Infrangeri, GD = Goluri date,

GP = Goluri primite