Desi lucrurile se vad bine la Bruxelles si reformele sunt apreciate, pina la raportul din martie ar trebui sa apara dosarele de mare coruptie, a spus ministrul Justitiei, Monica Macovei in emisiunea Romania la Raport realizata la Radio Mix de Andreea Pora.

"Noi suntem raspunzatori in martie daca nu scoatem dosare de coruptie. Eu raspund acum de marea coruptie si o sa raspund in martie, dar vreau sa va spun ca marii raspunzatori sunt cei care au stat trei ani si nu au facut nimic sau au afirmat ca sunt dosare si nu le mai gasim. Cei care sunt vinovati, probabil ca stau acum si rid de noi, iar noi trebuie in citeva luni sa scoatem aceste dosare".

Monica Macovei sustine ca procurorii lucreaza doar cu "dosarele pe care le-au gasit" si nu pe cele "disparute", cum ar fi cele 40 de dosare despre care vorbea fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu.

"A spus ca exista 40 de dosare in faza de finalizare, unde sunt, sa spuna unde sunt. Ar trebui intrebat zilnic".

Comisia europeana a fost consultata de Monica Macovei inainte de Ordonanta de urgenta privind PNA

Trecerea PNA in structura Parchetului General, prin care noul Departament National Anticoruptie are iar atributia de a ancheta parlamentari, a insemnat o punere in acord cu decizia Curtii Constitutionale din luna martie, a declarat Monica Macovei.

In ce priveste dosarele "cu parlamentari" care au fost transferate de la PNA la Parchetul General imediat dupa decizia Curtii Constitutionale, in numar de 8-9, ele se vor reintoarce la noul Departament anticoruptie, a spus ministrul justitiei.

Monica Macovei sustine ca a avut in prealabil "o consultare informala" cu reprezentantii Comisiei europene in legatura cu proiectul de Ordonantei de urgenta, aceasta masura fiind privita favorabil.

Soarta lui Ilie Botos ar putea fi decisa in maximum o luna

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Andreea Pora, la Radio Mix, ca evalueaza, in acest moment, activitatea Parchetului General.

Potrivit Monicai Macovei, evaluarea va fi finalizata in cel mult o luna de zile, dupa care va lua o decizie in ceea ce-l priveste pe Ilie Botos.

"Finalizez evaluarea Parchetului General si atunci o sa vad daca propun sau nu revocarea dansului", a subliniat ministrul Justitiei.

Referitor la anumite "grupuri de persoane" care au interesul sa-i compromita imaginea, Monica Macovei a spus ca nu-i este clar daca acestea provin din interiorul Parchetului general sau din alta parte.

"Cind ne vedem (cu Ilie Botos n.r) este foarte prietenos si ma asigura de toata colaborarea lui, altfel... ce face in rest, nu stiu. Dar este clar, vezi in presa cum astfel de interese, nu stiu daca sunt de la el sau de la alte structuri, apar si se manifesta. Campania impotriva lui Flavius Crisnic a fost clar o campanie impotriva mea, cu o gramada de minciuni", a declarat Monica Macovei.