Volksbank Leasing Romania (VB LEASING RO), unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata autohtona a leasing-ului, implineste in aceasta luna cinci ani de prezenta in Romania.

"Performantele din primele noua luni ale lui 2005 fac din acest an aniversar cel mai bun de pana acum din istoria VB LEASING RO", a spus in cadrul unei conferinte de presa administratorul companiei, Michael Unterguggenberger.

"Astfel, in perioada ianuarie-septembrie 2005 volumul celor 4.700 de contracte incheiate de VB LEASING RO s-a ridicat la 80 de milioane de euro, fata de 50 de milioane de euro pe intreg anul 2004.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an estimam ca vom depasi cu mult limita de 100 de milioane de euro, mai mult decat dublu fata de 2004, respectiv 6.000 de noi contracte pe intregul an, un alt record pentru VB LEASING RO", a adaugat Unterguggenberger.

Profitul net prognozat pentru 2005 se cifreaza la 7 milioane RON (70 de miliarde de lei vechi).

De-a lungul celor cinci ani de existenta, compania a finantat contracte in valoare totala de peste 300 de milioane de euro pentru mai mult de 17.000 de clienti.

Toate cele trei sectoare de afaceri au contribuit la acest rezultat, ponderile corespunzatoare in numarul total de contracte fiind – Leasing Autoturisme si Autoutilitare 78%, Camioane si Utilaje de Constructii 17%, respectiv 4% pentru sectorul de echipamente.

La fel de impresionante sunt si taxele platite cu rigurozitate de companie – aproximativ 120 de milioane RON (1.200 de miliarde de lei vechi) de la infiintare si pana in present, estimarea pentru acest an fiind de 26 de milioane RON (260 de miliarde de lei vechi).

In prezent, VB LEASING RO opereaza in sapte locatii pe teritoriul Romaniei. Pe langa sediul central din Bucuresti, VB LEASING are sucursale in alte cinci mari orase – Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi, Brasov si Craiova. Pana la sfarsitul anului va deveni operationala si sucursala din Sibiu.

Doua noi sucursale – Galati si Oradea – urmeaza sa fie deschise in primul trimestru al anului 2006, ridicand astfel numarul birourilor VB LEASING la 10.

Compania si-a indeplinit obiectivul strategic, propus inca de la infiintare, de a deveni unul dintre primii cinci actori ai pietei romanesti de leasing – de altfel obiectiv general al tuturor companiilor membre ale VBLeasing International.

Profesionalismul echipei, flexibilitatea, rigurozitatea, viteza de reactie si adaptarea la nevoile clientului sunt elementele esentiale care au contribuit la atingerea acestui obiectiv.

Sta de altfel marturie si ultimul nou produs financiar lansat de VB LEASING si sugestiv numit "Simplu". Prin plata unui avans de minimum 35%, clientul poate obtine pe loc, fara analiza, un contract de leasing pe o durata de maximum trei ani.

In perioada 7-16 octombrie 2005, VB LEASING isi asteapta clientii la a doua editie a Salonului International Auto Bucuresti, Romaero, Bucuresti, standul 109.

VB LEASING este membra a Asociatiei de Leasing Bancar care numara in prezent un total de 10 societati de leasing ce reprezinta grupuri financiar bancare de renume, cu reprezentare internationala si membre cu drepturi depline ale Leaseurope.

Membrii Asociatiei de Leasing Bancar controleaza circa 50% din totalul pietei de leasing din Romania, avand un portofoliu de leasing echilibrat: 24% echipamente cu scop industrial, 6% sectorul imobiliar si 70% industria transporturilor.

Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul nostru www.vbleasing.ro