Ministerul Finantelor Publice (MFP) a decis, in urma discutiilor cu partenerii sociali, sa renunte la propunerea de impozitare a imobilizarilor corporale, rezervelor legale si a veniturilor din salarii obtinute din crearea programelor informatice, potrivit unui comunicat al institutiei.

Masurile vor fi incluse in proiectul de ordonanta de urgenta, elaborat de Ministerul Finantelor pentru modificarea Codului Fiscal, lansat spre dezbatere publica.

Initial, proiectul prevedea introducerea unui nou tip de impozit, de 0,5%, calculat la valoarea imobilizarilor corporale, de tipul terenurilor si constructiilor, fiind vizate companiile romanesti si firmele straine care au un sediu permanent in Romania.

Finantele au mai hotarat sa se mentina limita de 15.000 euro, pana la care sunt scutite de la plata impozitului veniturile din activitati economice realizate de organizatii non-profit, sindicate si patronate.

Alta solicitare preluata in redactarea proiectului de modificare a Codului Fiscal se refera la renuntarea limitarii la producatori a deducerii cheltuielilor cu mostre, din cadrul cheltuielilor de reclama si publicitate.

La intalnirile anterioare, partenerii sociali au solicitat ca sumele cheltuite cu reclama si publicitatea sa fie deductibile pentru toti comerciantii.

O alta observatie vizeaza eliminarea propunerii de utilizare a limitei maxime prevazute in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, atunci cand se stabileste din punct de vedere fiscal perioada de amortizare a mijlocului fix.