Conservatorii au anuntat ieri ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata Curtea de Conturi, pe motiv ca aceasta institutie "a afectat grav imaginea partidului" prin raportul pe care l-a facut public si potrivit caruia PC a beneficiat in campania electorala de sume care depasesc plafomul legal, precum si de donatii din partea grupului GRIVCO, care avea datorii la stat.

"Curtea de Conturi spune doua lucruri: ca s-a depasit suma prevazuta de lege si ca societetea GRIVCO avea datorii. Ambele sunt false", a declarat ferm liderul partidului, Dan Voiculescu. El a anuntat ca si Curtea de Apel a confirmat ca ambele ipoteze sunt neintemeiate, iar "GRIVCO de cand este nu a avut datorii la stat".

Purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca, a subliniat si el ca exista patru hotarari ale Curtii de Apel care a solutionat contestatiile pe care PC le-a facut in acest caz si in urma carora i-a fost dat partidului castig de cauza.

EXPLICATII PUBLICE. Pe de alta parte, Dan Voiculescu i-a solicitat presedintelui Traian Basescu sa explice public daca atunci cand a folosit sintagma "solutie imorala" s-a referit la partidul sau sau la formarea guvernului.

"Nu a fost clar daca formarea guvernului era imorala, in sensul ca Alianta a luat la guvernare un partid care a avut campanie separata sau PUR este imoral. Datorita exprimarii s-a retinut ca PUR este imoral cand de fapt din discutiile mele cu presedintele Basescu a rezultat ca dansul s-a referit la solutia de formare a guvernului ca fiind imorala. Adica, imorale sunt si PD, PNL si PUR.

Si noi asta am vrea sa declare domnul presedinte daca s-a referit la solutie sau la PUR", a spus liderul PC. Dan Voiculescu a precizat ca i-a mai solicitat acest lucru presedintelui si alta data, dar nu a primit nici un raspuns, iar saptamana viitoare, partidul ii va trimite chiar o scrisoare lui Traian Basescu in acest sens.

"NU-I BARBAT POLITIC". Intrebat ce va crede daca Basescu nu va lamuri public acest aspect, liderul conservator a raspuns simplu: "Inseamna ca nu-i barbat politic". "Un barbat politic trebuie sa aiba curajul si taria sa explice opiniei publice exact ceea ce a gandit cand a vorbit de solutia imorala. Pentru ca mie mi-a explicat in particular, dar eu as dori sa o explice si public. Asa e corect", a conchis Dan Voiculescu.