O comisie a ministerului Sanatatii va analiza situatia de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, din Dolj, "insa numai dupa incetarea amenintarilor si reluarea lucrului", arata un comunicat al Ministerului.

„Protestul este ilegal, iar Ministerul Sanatatii nu negociaza cu cei care incalca legea. Trebuie sa se inteleaga ca masurile care vor fi adoptate vor lua in considerare atat situatia salariatilor, cat si a pacientilor internati in aceasta unitate sanitara. Deciziile care se vor aplica vor fi rezultatul consultarilor cu toti cei implicati", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii declarase, sambata la Craiova, ca Spitalul de psihiatrie, din localitatea Poiana Mare, va fi inchis din cauza ca unitatea nu este profitabila.

Salariatii Spitalului au inceput imediat protestele fata de decizia ministrului blocand intrarea in spital, ai apoi drumul judetean de la intrarea in comuna.

In spital sunt internati aproape 500 de bolnavi cu afectiuni psihice, dintre care jumatate sunt condamnati penal.

In urma cu un an, reprezentantii Ministerului Sanatatii au efectuat un control in unitatea sanitara, dupa ce presa a semnalat conditiile improprii in care sunt tinuti bolnavii. Conducerea Spitalului a fost amendata si apoi demisa.