In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, directorul general al Metrorex, Liviu Soava, a spus ca societatea pierde in fiecare zi de greva intre 1 si 1.3 miliarde de lei, bani care nu pot fi recuperati.

"Care sunt pierderile domnule director pe zi pentru aceasta greva? Se cifreaza la circa 1 si 1.3 miliarde de lei vechi pe zi. Nu prea avem cum sa-I recuperam. Acestea sunt pierdei si cu asta basta. Calatorii nu I-am transportat, ca atare banii respectivi I-am pierdut", a declarat Liviu Soava.

Directorul Metrorex sustine ca a inceput renegocierea clauzelor dezavantajoase din contractul cu firma Alstom inca din luna iunie, dar inca nu s-au finalizat. El a declarat ca sumele avansate de sindicate sunt exagerate. Un exemplu ar fi suma de 45 de milioane de euro platite de Metrorex pentru reparatii si intretinere firmei franceze, care contine si sumele de investitii.

Directorul a spus ca nu poate acorda nici un procent pentru majorarea salariilor pentru ca bugetul nu a prevazut nici o crestere.

Sindicatele din Metrou nu au denuntat contractul ca sa obtina cresteri salariale

Vicepresedintele Uniunii Sindicale din Metrou, Marian Baragau, a declarat in emisiunea Romania la Raport ca sindicalistii stiau inca de anul trecut de contractul incheiat cu firma Alstom. Intrebat de ce l-au denuntat abia acum, liderul sindical a raspuns:

"Noi, anul trecut am obtinut, si-atunci cu probleme, am obtinut un procent salarial pe care l-am considerat si a fost validat de oameni. Noi daca ne-am obtinut ceea ce am reusit in negociere nu ne-au mai interesat alte probleme", a declarat liderul sindical.