Serviciile specializate de vanzari bancare incep sa-si faca aparitia si in Romania: tot mai multe banci apeleaza la firme independente pentru a se adresa potentialilor clienti.

Bancile reduc, astfel, costurile aferente salarizarii personalului si asigurarii conditiilor necesare la locul de munca, platind o suma fixa, modica, si un comision direct proportional cu eficienta brokerilor de servicii de retail bancar.

Externalizarea vanzarilor reprezinta pasul urmator in expansiunea retelelor bancare. Dupa serviciile de tehnologia informatiei si cele de relatii telefonice (call-center) si vanzari prin telefon (tele-marketing), compania Ymaxplus Premier Team (Ymax) este printre pionierii vanzarilor bancare directe, care nu se adreseaza numai persoanelor bogate.

Banci precum ABN Amro se numara printre primele care au extins serviciile la domiciliul clientului de la un nivel adresat doar clientilor foarte instariti la cel al clasei medii. Acum e randul consultantilor externi sa coboare si mai mult stacheta, oferind servicii la domiciliu pentru clienti cu salarii nete ce pornesc de la 70 euro, lunar.

Citeste articolul integral in Averea