Moshule, iarta-ma ca intervin cam off topic, da' vreau sa-ti spun ca in Haga, am boshcait intr-o crishma ce functiona neintrerupt in aceiashi cladire din sec.XV, iar cladirea nu suferise prea multe modificari. Fac paranteza fiindca tu tocmai ai mentionat doi condotieri autohtoni contemporani cu inaugurarea crshmei in cauza, precum shi suspiciunea ca ar fi careva cantonat in oresh'ce nostalgii.

Vezi tu, diferenta intre noi shi ei e ca noi eram ocupati sa anturam Mioritza, cind ceilalti acordau tuburi de orga prin catedrale.

E o problema de perceptie si de pozitionare in raport cu evenimentul, astfel afirmatia anterioara se poate interpreta ca prea preocupati fiind de reflectarea poetica a relatiilor zoofile pastorale nu am avut timp sa facem nici metalurgie si nici de aventuri in constructia de instrumente muzicale, ca doar fluierul, naiul si cimpoiul le carai cu tine, la ce-ti mai trebuia sa zidesti o catedrla unde la urma urmei nici oaia nu avea ce paste

Si iata ca daca betivivii lor au fost consecventi si-au boshcait cinci, sase secole in acelashi loc, la fel, si ciobanii nostri zoofili cred ca este indreptatit ca un un sergent de jandarmi sa fie platit in primul lui an de activitate mai bine ca un profesor in prag de pensie.

Si este si explicabila optiunea ciobanului legiuitor caci intre cele doua categorii socioprofesionale la ce-i trebuie profesorul, ca oaia nu merge la scoala... si iata ca vrea si catedrala asa profesorii sa mai astepte ca sint alte prioritati.

Sint amarnic, dar tot nu pot intlege cum de este posibil ca inaintea invatamintului sa fie prioritara Catedrala Neamului (Prost) si majorarea bugetului Securitatii, pardon SRI-ului, re-mochetarea Parlamentului, shi alte marafetrui fine cu damf de zer, minz, gazda si brazda.

Ca-mi vine sa ma intreb daca fintina mamii guvernantilor noshtri era imprjmuita, daca avea ghizd - daca nu care cumva mama guvernantilor nostri n-o fi fost oaia aia anturata de cioban ca prea sint ei berbeci.

Latifolia

HRR :: Membru Senior