Adunarea Generala comuna a actionarilor de la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq a decis impartirea pietei bursiere romanesti in doua segmente distincte - „piata reglementata" si „sistemul alternativ de tranzactionare", pentru care urmeaza sa fie cerut acordul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Pe piata reglementata se vor tranzactiona circa 150-200 de societati dintre cele listate in prezent atat la BVB, cat si la Rasdaq.

„N-as zice ca s-a incheiat existenta Rasdaq (piata tip OTC - Over The Counter - piata „la ghiseu", pe care societatile au fost listate direct, in cadrul Programului de Privatizare in Masa - n.r.) din cauza ca nu a avut succes, ci pentru ca evolutia pietei de capital din Romania a condus la aceasta consolidare", a afirmat ieri Septimiu Stoica (foto), membru in Consiliul de Conducere al BVB.

In opinia lui Stoica, acest lucru a fost posibil prin unirea celor doua segmente ale pietei bursiere in scopul reducerii costurilor de operare si a uniformizarii standardelor de tranzactionare si pentru a avea o piata bursiera puternica.

Cititi articolul integral in Averea