Grupul german Deutsche Bank a devenit marti, proprietarul celei mai importante banci de investitii din Rusia, United Financial Group (UFG), in urma semnarii unui acord de cumparare a 60% din actiunile bancii rusesti, informeaza un comunicat de presa al bancii, citat de Ria Novosti. Deutsche Bank mai achizitionase in anul 2004, 40% din actiunile bancii din Rusia.

Tranzactia va fi finalizata in primul trimestrul al anului 2006, dupa ce va obtine aprobarea din partea autoritatii anti-monopol din Rusia. Termenii acordului de cumparare nu au fost dezvaluiti, conform intelegerii celor doua parti implicate in tranzactie, mai informeaza Ria Novosti.

Din 2004, cand grupul german a preluat 40% din actiunile United Financial Group (UFG), cele doua banci au operat ca parteneri strategici. Deutsche Bank se asteapta ca recenta tranzactie sa-i consolideze pozitia pe piata bancara din Rusia, in special in sectorul bancilor de investitii, al comertului pe actiuni, al instrumentelor de venit fix si al instrumentelor financiare derivate.