Asii scosi din mineca de ministrul Sanatatii par niste septari care n-au cum sa-l salveze pe domnul Nicolaescu de la falimentul imagistic, datorat pockerului pagubos jucat in fata intregii tari.

Teama mi-e ca Academia Romana, prin numirea lui Balaceanu Stolnici la conducerea Spitalului Elias, i-a batut lui Nicolaescu un piron in cosciugul liberal, caci oricum ar intoarce-o iese prost.

Acceptind „afrontul" academicienilor, va demonstra ca sabia cu care se lauda ca va taia in carne vie e de fapt din hirtie creponata.

Usuindu-l pe venerabilul liberal de la cirma Eliasului, va da vrind-nevrind cu bita-n balta pentru ca Balaceanu Stolnici e chiar un personaj important in piesa pe care o jucam cu totii din ’89 incoace, si lumea nu-i va ierta vechilului ministerial magaria de a jigni un boier sadea.

Nici ca se putea ceva mai penibil ca in Sfanta zi de Craciun printre colindatori si cozonaci sa amesteci drojdia politichiei de cadre a Sanatatii.

Intr-o tara normala, numirea unui director de spital nu-i anuntata nici la Telejurnalul de seara si nici nu provoaca frisoane marilor chirurgi, mamosilor, surorilor medicale, brancardierilor sau pacientilor dispusi sa iasa in strada de dragul celui demis.

In toata aceasta poveste iesi un cistig: Academia Romana s-a trezit in sfirsit din hibernare dupa saispe ani de reverente politice.