Compania Tarom a anuntat numele celor patru companii de asigurari care au depus ofertele de participare la licitatia care va desemna numele companiei ce va asigura flota aeronautica a operatorului aerian in perioada 1 februarie 2006-31 ianuarie 2007.

Companiile ce vor lua parte la licitatie sunt : Omniasig, Astra, Allianz-Tiriac Asigurari si BCR Asigurari.

"Este cel mai mare numar de oferte depuse pentru aceatsa licitatie din ultimii trei ani. Compania castigatoare va fi stabilita marti, 17 ianuarie", se precizeaza in anuntul Tarom.

Tarom solicita oferte pentru furnizarea de servicii de asigurare a aeronavelor si pieselor de schimb si asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti.

In luna septembrie 2005 Consiliul de Administratie al Tarom a anulat rezultatul licitatiei organizate pe 29 august 2005 dupa ce a constatat ca nu au fost indeplinite conditiile prevazute de lege privind achizitiile publice.

Motivul invocat de conducerea Tarom a fost depunerea unei singure oferte.

In august Omniasig SA a fost singura companie implicata in licitatie, aceeasi companie fiind cea care a asigurat flota aeriana a Tarom in perioada 2003-2005 contra unei sume de 11.24 milioane de dolari.