Compania Volkswagen si a recastigat pozitia de cel mai mare producator auto din Europa dupa ce i-a intrecut pe francezii de la Renault pentru prima oara dupa anul 2001.

Pierderile francezilor au fost totusi compensate de vanzarile modelului Logan care se dovedeste a fi un success nu numai pe pietele emergente cum isi propusese, dar si pe piete precum Franta Spania si Germania unde s-au vandut aproximativ 15 mii de autoturisme.

In ciuda rezultatelor foarte bune inregistrate in 2005, grupul german este tras in jos de pierderilecare se ridica numai in anul trecut la 1.2 miliarde de dolari. Grupul Volkswagen care mai are in portofoliu marcile Skoda, Bentley si Bugatti va trece pe plus dupa o serie de masuri ce urmeaza sa fie adoptate anul acesta.

Datele statistice oferite de Asociatia Europeana a Producatorilor Auto arata ca vanzarile VW au crescut cu 3,9% pana la un numar de 1.5 milioane de autoturisme vandute in Europa de vest, totul pe un trend descendent al pietei.

Per total vanzarile VW au inregistrat o crestere de 4.6% propulsand astfel compania germana pe primul loc in randul producatorilor auto din Europa, cu o cota de piata de 18.9%

.