Cauza celor doua explozii din cartierul craiovean este cel mai probabil o fisura descoperita la o conducta de pe Calea Bucuresti, cea mai circulata artera din Craiova, relateaza Realitatea TV. La aceasta ora echipele Distrigaz Sud lucreaza inca la remedierea problemelor.

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a dat asigurari ca in cursul zilei de vineri va fi reluata furnizarea de gaze catre toate blocurile din zona afectata.

Cei mai multi locatari ai cartierulului Lapus din Craiova, unde a avut loc explozia, care au ramas fara usi si ferestre din cauza deflagratiei, si-au petrecut noaptea in casele lor. De teama hotilor care ar putea sa le jefuiasca locuintele, oamenii au refuzat sa doarma in adaposturile puse la dispozitie de primarie.

Intr-un comunicat de presa, compania Distrigaz Sud arata ca intentioneaza sa suporte cheltuielile pentru echipamentul medical specializat si medicamentele necesare ranitilor in explozia de la Craiova.

De asemenea, firma va face o reducere de 50 la suta a facturii aferente lunii februarie, pentru cele 926 de apartamente afectate de explozie, pentru a asigura posibilitatea de incalzire partiala a acestora.

"Mentionam ca a fost constituita o comisie de ancheta si cercetarile sunt in derulare. Expertii Distrigaz Sud lucreaza impreuna cu organele abilitate ale statului, pentru elucidarea cauzelor accidentului", se mai arata in comunicat.

O deflagratie puternica s-a produs, joi, la ora 5.30, la un punct termic din cartierul Lapus - Arges din municipiul Craiova, o angajata a punctului termic pierzandu-si viata, iar un barbat fiind grav ranit si internat in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta.

Aproape doua ore mai tarziu, o a doua explozie a avut loc intr-un apartament dintr-un bloc aflat langa punctul termic. Un barbat a fost grav ranit, fiind dus si el tot la Spitalul Judetean din Craiova, la Terapie Intensiva.

In urma celor doua deflagratii, au fost avariate peste o mie de apartamente din blocurile aflate in zona si au fost distruse zeci de masini parcate in apropierea punctului termic.