Parlamentul Republicii Letonia a ratificat luni Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Integrarii Europene (MIE).

Letonia este astfel al 11-lea stat membru al Uniunii Europene, care ratifica Tratatul de Aderare a celor doua tari, pentru perioada urmatoare fiind asteptat acelasi vot si din partea Parlamentului Suediei.

Ministerul Integrarii a salutat luni ratificarea de catre Parlamentul Republicii Letonia a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Ministerul roman considera ca accelerarea procesului de ratificare de catre statele membre este un vot de incredere ca Romania isi poate indeplini angajamentele asumate.

"Romania a dovedit ca este capabila sa-si indeplineasca angajamentele, ca poate fi un partener real pentru statele din Uniune, iar aceasta se reflecta in votul de incredere pe care il primim de la tot mai multe tari", a declarat Anca Boagiu, ministrul integrarii europene.

Pentru perioada urmatoare se asteapta ca si Parlamentul Suediei sa ratifice Tratatul de aderare, anticipandu-se un vot unanim in favoarea acestuia din partea celor sapte formatiuni politice reprezentate in Parlamentul de la Stockholm, se mai arata in comunicatul de presa al Ministerului Integrarii.