Cea mai mare companie de asigurari britanica, AVIVA, a semnat marti un parteneriat de bancassurance cu banca indiana CENTURION Bank of Punjab (CBOP), prin care asiguratorul britanic reuseste sa obtina accesul la inca 2,2 milioane de clienti in aceasta tara, informeaza The Times.

Aviva Life Insurance, la care AVIVA detine 26% din actiuni, isi va vinde produsele prin intermediul celor 241 de sucursale ale bancii indiene.

Recentul acord intareste pozitia de lider a companiei britanice in domeniul bancassurance din India, tara in care AVIVA are nu mai putin de 18 astfel de parteneriate. Compania britanica de asigurari isi va vinde politele de asigurare prin intermediul a 465 de sucursale in 353 de locatii din aceasta tara.

"Piata de asigurari din India are un potential de 300 milioane de persoane si consideram ca aproximativ 80 de milioane dintre acestea sunt in prezent asigurate", a declarat Philip Scott, directorul executiv al companiei AVIVA.

Philip Scott a atras insa atentia autoritatilor indiene, ca Executivul din aceasta tara ar trebui sa-si tina promisiunea de a ridica pragul impus investitiilor straine, daca nu doreste ca acesti investitori sa se orienteze catre alte economii emergente, precum China.

Potrivit The Times, in vara anului trecut, guvernul indian a promis ca va aduce modificari legislatiei si ca va ridica limita impusa investitorilor straini de la 26% la 49%. Aceasta limita se refera la procentul maxim pe care o companie straina poate sa-l detina in structura actionariatului unei companii din India.