Trei fost membri ai conducerii companiei General Re, divizie a companiei Berkshire Hathaway, precum si un fost sef al operatiunilor de reasigurari din cadrul AIG International, au fost pusi sub acuzare recent de catre un tribunal din Virginia, pentru o frauda de 500 milioane dolari, informeaza Reuters.

Actiunea tribunalului din Virginia vine in urma unei investigatii care a condus anul trecut la destituirea directorului executiv al AIG, Maurice Greenberg.

Potrivit Departamentul Justitiei din America, cei trei executivi acuzati ai companiei de asigurari General Re sunt: fostul director general executiv Ronald Ferguson, fostul director financiar Elizabeth Monrad si fostul consilier general adjunct Robert Graham.

Alaturi de acestia este de asemenea acuzat Christian Milton, fostul director al operatiunilor de reasigurari ale AIG, cea mai mare companie de asigurari din tara.

"Cei patru directori au pus la cale un plan complex de modificare a rapoartelor financiare ale AIG, pentru a crea impresia ca firma este mai profitabila decat in realitate", a declarat procurorul general adjunct al Statelor Unite, Alice Fisher, in cadrul unei conferinte de presa.

Fisher si reprezentanti ai Comisiei de supraveghere a operatiunilor bursiere din Statele Unite (SEC) au precizat ca investigatiile continua.

Acuzatiile au pornit de la o tranzactie derulata in anul 2000 intre AIG si General Re, care, potrivit anchetatorilor, ar fi inclus inregistrarea frauduloasa a 500 de milioane de dolari in rezervele AIG.

Compania de asigurari AIG a recunoscut aceasta inregistrare improprie si a modificat profituri de 3,5 miliarde dolari, pentru o perioada de cinci ani. In luna iunie a anului 2005, John Houldsworth si Richard Napier, doi fosti executivi in cadrul companiei General Re au pledat vinovati la acuzatiile ca au contribuit la modificarile rezultatelor financiare ale AIG.