Romania nu poate fi considerata o tara careia sa i se poata da lectii in privinta protectiei drepturilor minoritatilor, a declarat luni presedintele Partidului National Liberal (PNL), premierul Calin Popescu-Tariceanu, intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta Comitetului Executiv al PNL.

Seful guvernului a subliniat ca tara noastra devine aproape un standard in privinta protejarii minoritatilor, in opinia sa solicitarile parlamentarului UDMR Gyorgy Frunda fiind indreptatite doar daca vizeaza alte state decat Romania.

"Sunt foarte multe tari europene chiar de traditie care acorda mult mai putine drepturi minoritatilor decat acorda Romania. Daca interventiile dlui Frunda s-au facut gandindu-se la alte state decat Romania, atunci sigur ca poate ceea ce a spus nu e exagerat", a spus Calin Popescu-Tariceanu.

"In cazul in care Frunda face referire inclusiv la Romania si crede ca este una dintre tarile vizate de rezolutia APCE, atunci va trebui sa avem o discutie foarte clara ca sa ne explicam", a aratat premierul Tariceanu.