Impreuna la putere, impreuna la dosar, scrie Cotidianul. Dana, in lotul Nastase, titreaza Adevarul. Cine s-a autodenuntat: Bivolaru sau Sechelariu?, se intreaba cei de la Gandul. Filiera Bitner a pus mana pe Palatul Mavrocordat si pe o vila de langa Cismigiu, dezvaluie EVZ.

Impreuna la putere, impreuna la dosar

de Gelu Trandafir, Ionel Stoica (Cotidianul)

Dana si Adrian Nastase sint urmariti penal intr-un nou dosar la Departamentul National Anticoruptie. Ei sint asteptati saptamina viitoare de procurori pentru a fi audiati in calitate de invinuiti. Potrivit unor surse apropiate familiei, Dana Nastase „a primit citatie de invinuit pentru complicitate la luare de mita." Se pare ca este vorba de un nou dosar pe 2006.

A inceput anticoruptia la nivel inalt

Intrebata daca punerea sub acuzare a lui Adrian Nastase este un semnal ca Justitia functioneaza, purtatorul de cuvint al comisarului european pentru Extindere, Kristina Nagy, a refuzat sa comentez eacest caz particular, dar ne-a precizat ca: „Lupta impotriva coruptiei e prioritatea principala pentru aderarea la UE si am cerut instrumentarea unor cazuri de coruptie la nivel inalt.

Avem citeva indicatii ca mai multe investigatii de cazuri de coruptie la acest nivel au inceput deja in Romania, dar asta este tot ce putem spune la acest moment". (Victor-Iulian Tuca)

Articol integral in Cotidianul

Dana Nastase, invinuita pentru complicitate la luare de mita

de Ramona LICA (Gandul)

Cine e denuntatorul?

Adrian si Dana Nastase sunt acuzati de DNA pentru fapte prevazute la Legea 78 / 2000, pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Potrivit articolului 254 Cod Penal, constituie luare de mita „fapta functionarului care direct sau indirect pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a

face un act contrar acestor indatoriri". In cazul de fata, exista doua posibilitati: ori invinuitii sunt prinsi in urma unui flagrant, ori acestia sunt pusi sub urmarire penala in urma unui denunt.

Practic, singurii care puteau sa-l denunte pe Adrian Nastase sunt fostul deputat Gabriel Bivolaru, fost proprietar al terenului, sau fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, cel care a ridicat constructia pe terenul Zambaccian.

Articol integral in Gandul

Alte casoaie pentru grupul Nastase

de Laurentiu Mihu, Catalin Prisacariu (EVZ)

Filiera Bitner a pus mana pe Palatul Mavrocordat si pe o vila de langa Cismigiu.

In plin scandal legat de blocul din strada Zambaccian nr. 16 - dosar in care fostul premier e acuzat de luare de mita -, o noua afacere iese la lumina. Folosind duetul Bittner-Bejinariu, Adrian Nastase a reusit, in toamna lui 2003, sa puna mana pe o superba vila.

Imobilul, situat in Zambaccian 15 - chiar vizavi de „blocul-tun" -, este evaluat la trei milioane de euro.

„Casa e a lui Nastase"

„Aceasta casa e a lui Adrian Nastase" , a spus pentru EVZ un om de afaceri interesat sa o cumpere. Cerand anonimat, a relatat cum a aflat ca, desi nu apare in acte, casa apartine lui Nastase. El a mai spus ca agentia imobiliara care se ocupa de imobil l-a scos de la tranzactionare din cauza scandalului „Matusa".

Articol integral in EVZ

Dana, in lotul Nastase

preluare Adevarul

In ultimele 24 de ore, procurorii au pus sub acuzare o serie de persoane, in doua dintre cele mai spectaculoase dosare in lucru: Zambaccian si Rompetrol. Sotia presedintelui Camerei Deputatilor, Dana Nastase, ar fi fost pusa sub acuzare in dosarul "Zambaccian" in care Adrian Nastase este cercetat pentru luare de mita. Ea este acuzata de complicitate la luare de mita.

Articol integral in Adevarul