Coalitia subterana iese la suprafata: PNL-PC-UDMR contra PD, scrie Cotidianul. PNL, PC si UDMR ii critica pe democrati la unison, dar din motive diferite, scrie EVZ. Voiculescu l-a luat in brate pe inculpatul Patriciu si a dat cu el in Basescu si PD, scrie Gandul. Voiculescu i-a luat apararea prietenului Patriciu, scrie si Romanaia Libera. Coalitia aflata la guvernare devine, din ce in ce mai mult, o alianta anti-Basescu, scrie Adevarul. "Lupul striga lupul", considera presedintele PD, Emil Boc, citat de Libertatea.

Coalitia subterana iese la suprafata: PNL-PC-UDMR contra PD

de Dan Tapalaga (Cotidianul)

O noua alianta se manifesta in Coalitie: PNL, PC si UDMR in opozitie cu PD. Dan Voiculescu joaca rol de avocat al PNL si de inamic al PD si al lui Basescu. Tariceanu si UDMR ridica si ei vocea. De cealalta parte, PD se face ca tace.

Noua Alianta in interiorul Coalitiei a devenit extrem de vocala la sfirsitul saptaminii, dupa votul din Senat impotriva ordonantei DNA si dupa o saptamina in care PD a deschis mai multe fronturi cu partenerii de Coalitie.

Articol integral in Cotidianul.

Toate tunurile puse pe PD

de Laura Gafencu, Clarice Dinu (EVZ)

PNL, PC si UDMR ii critica pe democrati la unison, dar din motive diferite.

PNL reproseaza democratilor, prin vocea lui Calin Popescu-Tariceanu, conditiile pentru fuziune si aducerea in discutie a subiectului anticipatelor.

UDMR ii critica pe democratii lui Emil Boc pentru discursurile nationaliste, iar Partidul Conservator pentru „politica de tip FSN".

Tensiunile din interiorul majoritatii vin exact cand guvernul Tariceanu are de trecut doua hopuri in parlament: asumarea raspunderii pe legile sanatatii si o eventuala rediscutare a ordonantei DNA.

De altfel, doi dintre liderii coalitiei, Dan Voiculescu si Marko Bela, au completat atacurile la adresa PD cu critici in legatura cu functionarea DNA.

La dublu impotriva DNA

In opinia lui Dan Voiculescu, DNA a devenit „cel mai ieftin decor de televiziune", iar Marko Bela a cerut sa fie respectata prezumtia de nevinovatie.

Declaratiile celor doi lideri s-au referit la demnitarii si oamenii de afaceri cercetati, Dinu Patriciu, Adrian Nastase, George Copos. Voiculescu a tinut sa-i ia fara echivoc apararea omului de afaceri Dinu Patriciu.

Articol integral in EVZ.

Voiculescu l-a luat in brate pe inculpatul Patriciu si a dat cu el in Basescu si PD

de Doroteea VOICU (Gandul)

Seful PC Dan Voiculescu a sarit, ieri, in apararea liberalului Dinu Patriciu, lansand un atac dur in directia Partidului Democrat si a presedintelui Traian Basescu.

Intr-un discurs rostit la Congresul conservatorilor, Voiculescu s-a plans ca „statul politienesc instaurat de PSD si continuat de PD" il vaneaza, fara scrupule, pe presedintele Rompetrol. „Este inadmisibil ca Dinu Patriciu sa fie ascultat, amenintat, ca ultimul infractor, fara a fi macar trimis in judecata.

Prin firma sa, acest om acopera integral bugetul invatamantului romanesc, cu care se joaca, ipocrit, domnul Traian Basescu cand merge la negocieri", a strigat, nervos, Dan Voiculescu.

Articol integral in Gandul.

Voiculescu i-a luat apararea prietenului Patriciu

de A. Dutulescu (Romania Libera)

Voiculescu i-a luat apararea prietenului Patriciu, spunand ca "este inadmisibil ca cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, Dinu Patriciu, sa fie vanat, ascultat, hartuit". "Traim intr-un stat tot mai politienesc. Ne e teama sa mai vorbim la telefon. Se incearca cresterea puterii serviciilor secrete, nu cresterea puterii de cumparare", a spus seful PC.

Articol integral in Romanaia Libera.

Inghesuit de propria coalitie

de Mircea MARIAN (Adevarul)

Coalitia aflata la guvernare devine, din ce in ce mai mult, o alianta anti-Basescu, doar in acest weekend seful statului fiind atacat, mai mult sau mai putin deschis, de liderul PC, Dan Voiculescu, de presedintele UDMR, Marko Bela, si de premierul Tariceanu.

Articol integral in Adevarul.

'Lupul striga lupul', spun democratii

de Andreea Dumitru (Libertatea)

Raspunsul democratilor la atacul conservatorilor nu a intarziat. "Lupul striga lupul", considera presedintele PD, Emil Boc, in timp ce colegul sau Cristian Radulescu este de parere ca declaratiile lui Voiculescu "izvorasc dintr-o fantezie politica remarcabila".

In mod evident, virulenta atacului presedintelui conservator este pe cale sa arunce in aer relatiile si asa subrede din Coalitie, acolo unde PD se descopera din ce in ce mai izolat. In ansamblu, tabloul relatiilor la nivelul Coalitiei guvernamentale este de-a dreptul incendiar, toate cele patru partide - PNL, PD, PC si UDMR - iesind la rampa cu atacuri dure la adresa partenerilor.

Libertatea.