Asa nu se mai poate! Asta nu mai e politica, e rafuiala cu accente mafiote. Taberele din coalitia de guvernamant au depasit faza de galceava si au ajuns la cocktailuri Molotov; mai e un pic si se trage cu tunul.

Nu doctrinele politice i-au inflamat pe Dan Voiculescu, pe oamenii lui Marko Bela ori pe liberalii patricieni!

Au trecut ei si prin momente mai abrazive, s-au contrat pe fuziuni si pe scindari de tot felul, au scos flacari pe nas cand si-au amintit de drepturile minoritatilor, dar niciodata nu au iesit la lupta cu furci, cu coase, cu topoare, cum fac in aceste zile.

Explicatia e simpla - pentru prima oara dupa 1990, le-a trecut pe la urechi un mesaj rece ca gheata: gata cu gargara, se apropie procurorii! Hai, mai zice Basescu ceva despre „solutia imorala" - mai treaca-mearga

Mai arunca nu stiu cine o vorba despre nu stiu ce - o inghitim si pe-asta.

Dar, fratilor, s-a ajuns prea departe: astia vor sa ne caute la conturi, sa ne numere casele, sa ne vada termopanele, sa ne masoare metrii cubi de cherestea - asa ceva e inacceptabil! Pai, de-aia am murit noi la Revolutie? De-aia ne-am sacrificat in nenorocita asta de tranzitie, sa ne ia la bani marunti niste parliti de procurori? S-o creada ei!

Cotu’ si piscotu’, labele si botu’!

Niciodata nu s-a urzicat Dan Voiculescu mai tare decat acum - sa aiba asta vreo legatura cu citarea Cameliei Voiculescu in dosarul „Rompetrol"?

Niciodata nu le-au fost UDMR-istii mai ostili partenerilor de guvernare - sa conteze, cumva, faptul ca Verestoy Attila este mentionat in acelasi dosar „Rompetrol"?

Niciodata n-au fost mai aproape liberalii de un „merci, au revoir, pardon" - sa fie vocea imbibata cu titei a patricienilor ce domina partidul?

Iata cum un singur dosar arunca in aer scena politica romaneasca! Luarea la puricat a afacerii

„Rompetrol" a trimis pe baricadele luptei de gherila trei dintre cele patru partide aflate la guvernare: istoricul PNL, oportunista UDMR si gumilasticul PC. Toate trei au vazut in citatiile procurorilor adevarate declaratii de razboi. Si e doar un dosar! Ce s-o intampla cand vor urma si altele, pe care s-a pus praful in cei 16 ani de justitie de-a baba oarba?

Marele front PNL-UDMR-PC are un aliat de nadejde in tabara anti-procurori, adica anti-lege: PSD. Partidul unor Nastase, Iliescu, DIP, Mitrea, Hrebenciuc, Dan Iosif si al unei intregi armate de baroni locali se plaseaza in mod natural pe baricada opusa ordinii de drept din Romania.

Singura ordine care convine fostului partid-stat este cea in care procurorii trebuie sa intrebe la stapanire: traiti, putem sa ne atingem de cutare dosar?

Va supravietui coalitia de guvernamant acestor socuri? Cateva luni, probabil ca da - nu degeaba i-a chemat Traian Basescu la consultari. Peste trei zile, „khmerii" de toate culorile vor urca dealul Cotrocenilor, cu pistoalele ascunse sub parpalac, sa puna integrarea la cale.

Apoi, la coborare isi vor mai trage cateva gloante si vor astepta marea rafuiala din toamna. Caci lucrurile nu vor putea continua asa multa vreme!

Dupa anuntul de la Bruxelles, Romania are nevoie de alegeri anticipate; de noi majoritati parlamentare, capabile sa duca o treaba la bun sfarsit. Si sa asigure procurorilor lui Daniel Morar legile fara de care nu pot curata pestele de la cap, cu solzi cu tot.

Sa se pronunte poporul daca vrea justitie „ la Macovei sau mocirla traditionala!