Mita lui Nastase este de 500 de mii de dolari, scrie Libertatea. Uriasele termopane protejate la Camera, titreaza Cotidianul. Decizia Biroului Permanent de a discuta si returna cererea de perchezitie incalca Regulamentul Camerei Deputatilor, scrie EVZ. Colegii parlamentari il apara pe Adrian Nastase de perchezitie, scrie Adevarul. Nastase si-a amanat perchezitia la case cu ajutorul neprecupetit al chiulangiilor coalitiei, afirma cei de la Romania Libera. Presedintele Nastase a blocat perchezitia la invinuitul Nastase, titreaza Gandul.

Uriasele termopane protejate la Camera

preluare Cotidianul

Adrian Nastase a reusit sa retrimita Ministerului Justitiei cererea de perchezitie a caselor de la Cornu si Zambaccian, unde procurorii se asteptau sa gaseasca, intre altele, termopane in valoare de 300 de mii de euro. Nastase a fost sprijinit direct de PSD si PRM si indirect de absenta si ignoranta reprezentantilor puterii.

Abia dupa ce au votat cum le-a cerut Nastase, deputatii PNL si PD si-au dat seama ca cererea de perchezitie nu trebuia votata in Biroul Permanent, ci doar prezentata in plen si trimisa Comisiei Juridice.

Cine a dat mai mult: Irina sau Sergiu?

Irina Jianu e invinuita ca i-a dat lui Nastase termopane ca sa o numeasca pe post. La rindul lui, Sergiu Sechelariu i-a promis lui Nastase o jumatate de bloc.

Articol integral in Cotidianul.

Mita lui Nastase este de 500 de mii de dolari

de Camelia Stefan (Libertatea)

In rezumat, actualul presedinte al Camerei ar fi primit peste 100.000 $ reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China si 1.200.000 RON reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executate la imobilele din Cornu si din str. Zambaccian.

Articol integral in Libertatea

Camera apara casele lui Nastase

Clarice Dinu, Laura Ciobanu (EVZ)

Cererea de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase se intoarce la Ministerul Justitiei. In loc sa informeze plenul si sa trimita Comisiei juridice solicitarea Monicai Macovei, asa cum cere regulamentul, autosuspendatul lider PSD si inca presedinte al Camerei Depuatilor a convins ieri Biroul Permanent sa incalce prevederile regulamentului si sa se pronunte asupra cererii.

Nastase a reusit sa-si impuna punctul de vedere si pentru ca din cei sase reprezentati ai puterii in Biroul Permanent, doi au lipsit de la vot, Hunor Kelemen (UDMR) si Dan Radu Rusanu (PNL).

Mai mult, in sprijinul lui Nastase a sarit si Miron Ignat, reprezentantul minoritatilor, care a votat pentru retrimiterea cererii de perchezitie la Ministerul Justitiei, pe motiv ca trebuia facuta la solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si nu DNA.

Articol integral in EVZ

Geoana: „Nastase ar fi trebuit sa se abtina"

de Raluca DUMITRIU (Gandul)

Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat, ieri, ca Adrian Nastase ar fi trebuit „sa se abtina" la votul din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor privind cererea de perchezitie a imobilului din Zambaccian si a vilei de la Cornu.

„In conditiile in care subiectul era chiar presedintele Camerei Deputatilor, un om cu o functie inalta in stat, ar fi fost preferabil sa nu-si exprime votul pentru a nu da nastere la interpretari si la dubii", a spus Geoana.

Articol integral in Gandul.