Seara magica pentru fotbalul romanesc. Atat Steaua cat si Rapid au obtinut victorii de senzatie pe terenul adversarelor din Cupa UEFA. Daca Rapid a invins cu 1-0 pe Hertha Berlin prin golul marcat de Vali Negru din penalty in min '68, Steaua a obtinut o victorie categorica cu 3-1 in dauna celor de la Heerenveen.

Echipele romanesti abordeaza returul de peste opt zile din postura de favorite la calificare.

Victorie incredibila a Rapidului pe terenul celor de la Hertha

Victoria de senzatie obtinuta de Rapid pe terenul celor de la Hertha Berlin, scor 1-0, ii face pe rapidistii principalii favoriti la calificare. Golul victoriei a fost inscris de Vali Negreu din penalty in min. '68 al partidei. Hertha a terminat meciul in noua oameni dupa ce Boateng (min '74) si Madlung (min '84) au fost eliminati.

Fotbalistii germani au supus echipa noastra unui presing sufocant pe finalul partidei, dar sacrificiul apararii si paradele lui Coman au facut ca meciul sa se incheie cu victoria Rapidului. Returul va avea loc peste opt zile la Bucuresti.

Magica Steaua

Desi are o asezare pe teren mult mai devensiva decat pe timpul lui Protasov, Steaua a incantat prin jocul sau la Heerenveen reusind sa marcheze pentru prima oara in deplasarile din Cupa UEFA. Si nu a facut-o oricum ci marcand nu mai putin de trei goluri.

Olandezii au deschis scorul in min' 24 prin Bruggink. Dica ('30), Goian ('76) si Paraschiv ('78) au marcat pentru o victorie cat o calificare a Stelei.

Siteul UEFA lauda performanta Stelei de a fi revenit in partida cu Heerenveen si de a fi plecat cu trei puncte din Olanda. Siteul oficial al lui Heerenveen scria miercuri noaptea ca Steaua a fost mai buna si lauda gestul propriilor fani de a aplauda echipa romana!, citeaza Onlinesport.ro.

Returul se va juca peste opt zile, atat Steaua cat si Rapidul pornind din postura de favorite.

Telespectatorii care au urmarit meciul Hertha-Rapid au avut parte si de un moment hazliu sau ciudat, televiziunea germana afisand la pauza: Hertha 0-0 STEAUA Bukarest.