Nastase este de parere ca plenul Camerei Deputatilor va confirma respingerea prin vot. Monica Macovei este dezamagita, scrie BBC. Vot anti-Macovei pentru Nastase, titreaza Adevarul. Nastase a amenintat in direct ca are acasa documente... periculoase, scrie Romania Libera. Cei de la Cotidianul scriu despre "Zambaccianul lui Mitrea".

Cererea de perchezitie, respinsa prin vot la Comisia Juridica

preluare BBC

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins, dupa o sedinta de peste patru ore, solicitarea ministrului Justitiei Monica Macovei prin care se cerea perchezitionarea a doua imobile apartinand sefului Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. Votul a fost strans.

13 participanti s-au pronuntat pentru respingerea cererii, 11 in favoarea acesteia, iar un vot a fost anulat.

Rezultatul a dezamagit-o pe Monica Macovei, care a declarat ca votul ar reflecta, de fapt, modul in care concep deputatii romani actul de justitie.

Articol integral in BBC.

Nastase a amenintat in direct ca are acasa documente... periculoase

preluare Romania Libera

Atunci cand i-a venit randul sa vorbeasca, Adrian Nastase a amestecat tonul patetic cu amenintarile voalate la adresa colegilor. El a insistat pe faptul ca Biroul Permanent a decis in urma cu o saptamana, cu sase voturi la patru, ca solicitarea nu este constitutionala. Nastase s-a agatat si de negocierile de la Cotroceni: "Dumneavoastra ati decis ca DNA nu este stat in stat.

Punctul de vedere al Biroului Permanent ca DNA nu este stat in stat a fost confirmat de presedintele Romaniei".

Dupa care a urmat avertismentul pentru colegii din alte partide: "Vi se pare firesc ca procurorii DNA sa caute in unele documente, poate ca acolo ii injur pe unii dintre dumneavoastra!".

Articol integral in Romania Libera.

Un martor in cazul "Zambaccian" a fost atacat cu motorina

preluare EVZ

Una dintre persoanele audiate in dosarul "Zambaccian" a fost agresata de indivizi ramasi inca necunoscuti. Incidentul s-a produs marti, scopul fiind numai intimidarea persoanei respective.

Dezvaluirea-soc ii apartine sefului Departamenului National Anticoruptie, Daniel Morar, care a refuzat sa spuna cine este persoana atacata sau locul in care a avut loc incidentul.

"In acelasi dosar in care ne filmeaza si sunt suparati ca nu le dam mai multe date (se refera la jurnalisti - n.r.), o persoana care a dat declaratii in cauza a fost victima unei agresiuni, in sensul ca s-a aruncat cu motorina pe ea si a fost amenintata pentru declaratiile pe care le-a dat in dosar", a sustinut ieri Daniel Morar.

Articol integral in EVZ.

Zambaccianul lui Mitrea

de Mariana Bechir, Ionel Stoica (Cotidianul)

dosarul ,,Zambaccian’’. El este cercetat pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, cu privire la renovarea unei case apartinind mamei sale, realizata tot de Sergiu Sechelariu.

La iesirea din DNA, Mitrea a povestit ce a facut timp de doua ore in camera de audieri a procurorilor anticoruptie: „M-au intrebat despre lucrarea pe care a facut-o firma lui Sergiu Sechelariu la casa mamei mele. Le-am spus cind s-a facut, cind am platit-o, cit a costat si le trimit actele in cursul saptaminii urmatoare".

El a mai explicat ca este vorba despre o casa din Baneasa, de o lucrare in valoare de 3,5 miliarde de lei, facuta de fima Vertcon si achitata in 2001. „Vor sa verifice daca s-au facut platile, cum s-au dat banii… Nu exista ca si in Zambaccian o suma sau o acuzatie, gen termopane, ci respectiv se verifica daca a fost achitata". Mitrea a mai spus ca ancheta „in situatia actuala mi se pare normala.

N-am simtit altceva decit o ancheta fireasca. A fost o lucrare, exista o suspiciune pe care si eu as fi avut-o".

Articol integral in Cotidianul