Deputatul PSD Ovidiu Musetescu, fost presedinte al APAPS, a fost audiat, vineri, de procurorii de la Parchetul instantei supreme, in cadrul anchetei cu privire la ordonanta privind transformarea in obligatiuni a unor datorii ale rafinariei Petromidia.

Ajuns in jurul orei 11 la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ovidiu Musetescu a refuzat sa faca vreo declaratie.

La iesirea de la audieri, Musetescu a declarat ca ordonanta privind conversia unor datorii ale Petromidia a fost un act benefic. El a precizat ca emiterea actului normativ a impiedicat inchiderea Petromidiei, fapt care ar fi dus la concedierea multor oameni.

In legatura cu faptul daca privatizarea Petromidia a fost legala, Musetescu considera ca "a fost absolut legala, privatizarea nu am facut-o noi, s-a facut in anul 2000, eu am lucrat pe postprivatizare foarte mult. A fost un contract dificil, societatea a fost preluata intr-un moment dificil, cu mari datorii.

Dupa parerea mea, din punct de vedere al obligatiilor asumate prin contractul de vanzare-cumparare, nu avem ce reprosa cumparatorului".

Ovidiu Musetescu este anchetat in legatura cu ordonanta 118/ septembrie 2003, care prevedea transformarea in obligatiuni a restantelor bugetare ale Rompetrol, existente la data de 30 septembrie 2003.

Actul normativ a fost emis de Guvern in octombrie 2003 si a stabilit stingerea datoriei istorice la buget a rafinariei Petromidia, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati, prin emiterea de obligatiuni cu maturitate de sapte ani.

In acest dosar au mai fost audiati, in calitate de martori, fostul ministrul al Transporturilor Miron Mitrea si fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu.

Acesta din urma a sustinut in fata procurorilor ca emiterea ordonantei

a fost perfect legala si benefica pentru statul roman, permitand ca un contribuabil sa poata plati in continuare taxe catre buget.