Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ar urma sa decida saptamina viitoare asupra posibilelor incompatibilitati ale magistratului Maria Tripadus. Aceasta a fost recuzata de catre procurorul cazului Patriciu iar ulterior presa a relatat ca fiul judecatoarei a primit, printr-o fundatie, o sponsorizare guvernamentala.

Doi judecatori ai Inspectiei CSM s-au deplasat marti la Tribunalul Bucuresti pentru a verifica eventualele incompatibilitati ale magistratului Maria Tripadus, o solutie asupra acestui caz urmind sa fie prezentata peste o saptamina.

Inspectia CSM s-a autosesizat dupa ce cotidianul "Evenimentul Zilei" a relatat ca fiul judecatoarei a primit, printr-o fundatie, o sponsorizare de 100 de milioane de lei de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor.

Sponsorizarea s-a facut in aceeasi perioada in care premierul Calin Popescu Tariceanu era mentionat intr-unul din dosarele Rompetrol.

In replica, Maria Tripadus a respins orice legatura intre sponsorizare si activitatea ei. Acest punct de vedere a fost sustinut si intr-un comunicat al Guvernului, care considera tendentioase speculatiile privind legatura intre premier si acordarea sponsorizarii.

Vinerea trecuta, sedinta in care instanta Tribunalului Bucuresti trebuia sa decida asupra propunerii Parchetului de arestare a lui Dinu Patriciu a fost suspendata dupa ce procurorul a cerut recuzarea Mariei Tripadus, pe motiv ca nu este impartiala.

Dosarul a fost preluat de Lia Savonea, presedintele Sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti, care a decis respingerea cererii de recuzare si mentinerea judecatorului. In aceeasi zi, judecatoarea a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu.