87 de pesedisti au votat impotriva cererii de perchezitie a lui Nastase, acesta fiind protejat de votul secret, scrie Romania Libera. Dana Nastase a ales spitalul in locul DNA-ului, iar Adrian Nastase a transformat perchezitia in telenovela, scrie Cotidianul. Cei de la EVZ dezvaluie adevaratele motive pentru care Dana Nastase s-a internat la Floreasca. Dana Nastase, internata cu "sindromul DNA", titreaza Averea. Deputatii PSD tin procurorii departe de casele lui Nastase, scrie Libertatea.

La adapostul votului secret...

Vesta anti-perchezitie pentru Nastase

preluare Romania Libera

Deputatii PSD s-au facut ieri scut de protectie in jurul lui Adrian Nastase, in ciuda zvonurilor ce au circulat anterior prin care se acredita ideea ca Geoana si-ar fi luat mana de pe colegul invinuit. 87 de pesedisti au votat impotriva cererii de perchezitie, doar doi pronuntandu-se impotriva lui Nastase, acesta fiind protejat de votul secret.

Sedinta grupului PSD a fost publica, in numele supremei transparente, motiv pentru Nastase sa vorbeasca, special pentru camerele de filmat, vreo jumatate de ora, patetic si induiosator, incercand sa-si atinga colegii la coarda sensibila.

Nastase s-a plans ca "sotia este tarata la Tribunal, chemata la Parchet, iar cei doi copii au dificultati in a merge la scoala pentru ca nu-si pot recupera cartile si caietele din Zambaccian"...

Articol integral in Romania Libera

Pe Dana o doare in piept de DNA

preluare Cotidianul

Desi era asteptata la Directia Nationala Anticoruptie, Dana Nastase a ajuns ieri la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde s-a internat pentru o durere toracica. Specialistii spun insa ca acesta este un diagnostic extrem de vag.

„Investigatiile arata ca nu are o afectiune coronariana si nici pulmonara, iar durerea s-a remis ca urmare a tratamentului administrat", a precizat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvint al Spitalului Floreasca. El nu a putut aprecia cit timp va ramine internata Dana Nastase. Specialistii atrag atentia ca durerea toracica reprezinta un simptom si nu un diagnostic.

Nastase transforma perchezitia in telenovela

La fel ca in cazul „Bivolaru", PSD a facut scut in jurul lui Adrian Nastase, votind impotriva perchezitiei. Nastase a invocat „sotia tirita la tribunal si la Parchet care e acum in spital" si, din nou, „copiii care au dificultati sa-si recupereze cartile de scoala". Un mic semnal de alarma pentru fostul premier: au lipsit 21 de deputati PSD.

Articol integral in Cotidianul.

Legaturile de la Floreasca

preluare EVZ

Surse din Spitalul de Urgente Floreasca ne-au declarat ca internarea Danei Nastase la Cardiologie ar putea avea legatura cu faptul ca, pe acelasi etaj cu medicul care se ocupa de ea, dr. Maria Dorobantu, lucreaza si chirurgul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, implicat pana acum in mai multe scandaluri de coruptie in domeniul medical.

In spital lucreaza, de asemenea, si alti medici care au sau au avut legaturi puternice cu PSD. Printre acestia, fostii ministri Mircea Beuran, Daniela Bartos. Interesanta e si relatia familiei Nastase cu firma Bio Medica International.

In ultima sa declaratie de avere, Adrian Nastase a scris negru pe alb ca i-a vandut cu privilegiu (n.r. - daca banii nu sunt achitati intr-un termen stabilit de parti, atunci vanzatorul le ia inapoi) trei apartamente directorului Bio Medica International, Liviu Russu.

Nastase sustinea ca apartamentele in cauza le-ar fi primit mostenire tot de la matusa Tamara. Firma Bio Medica a fost implicata, in 2004, intr-un tun imobiliar din care s-a ales cu un luxos sediu in cartierul Floreasca, luat la un pret de trei-patru ori mai mic decat cel real.

Articol integral in EVZ