Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va initia un proiect de restructurare a activitatii societatii Electroputere prin comasarea activitatilor de productie pe principii de eficienta economica. Procesul va trebui sa se incheie cel mai tarziu la sfarsitul lunii iunie 2006.

Presedintele AVAS a facut luni o vizita la Craiova, in urma careia a anuntat ca societatea va fi restructurata pe criterii de eficienta. Anul trecut, cea mai eficienta a fost Fabrica de locomotive. Numarul salariatilor disponibilizati este de 600.

Pe baza Hotaririi de Guvern 1835/2005, acestia vor primi intre 20 si 24 de salarii compensatorii, in functie de vechime.

Pentru a alege cea mai buna solutie de privatizare, AVAS, va discuta cu reprezentantii tuturor companiilor care si-au manifestat vreodata interesul pentru Electroputere, respectiv DAB Grecia, Bombardier Suedia si Siemens Germania.

AVAS va primi, in cursul acestei saptamani, o scrisoare de intentie ferma pentru a participa la procesul de privatizare din partea holdingului austriac A-TEC Industries AG.