ING Romania a inregistrat venituri nete de 73.8 milioane de euro, cu un rezultat brut de 17 milioane de euro. Cu active de 1.84 miliarde de euro, ING detine o cota de piata de 5.3% in crestere cu 45% fata de anul 2004.

De asemenea, ING Romania a inregistrat o cota de piata de zece la suta din totalul serviciilor bancare pentru companii, banca fiind lider pe piata de servicii bancare electronice /ING Online/ si ING Self Bank.

Portofoliul de credite a crescut in 2005 cu 42 la suta, conturile curente s-au majorat cu 31 la suta, iar numarul depozitelor a atins nivelul de 46 la suta.

"Rezultatele noastre nu au fost spectaculoase, insa am depasit cresterea pietei pentru ca ne-am concentrat pe serviciile pentru companii si populatie, astfel incat am inregistrat un ecart de unu la suta intre venit si rezultatul brut", a precizat Misu Negritoiu.

"Anul trecut a insemnat pentru noi o crestere solida, neinfluentata de volatilitatea pietei sau de tranzactii intamplatoare, mai ales ca suntem pe primul loc intre bancile de tip greenfield din Romania", a declarat, luni, cu ocazia unei conferinte de presa, directorul general ING Romania, Misu Negritoiu.

Grupul ING a inregistrat, in 2005, un profit net de 7,2 miliarde euro, in crestere cu 25 la suta fata de 2004, ocupand locul 13 in topul mondial al bancilor, respectiv locul cinci in Europa, cu o valoare de piata de 64,5 miliarde euro, a precizat presedintele ING Romania, Dirk Serbruyns.