Tribunalul Bucuresti a admis miercuri ridicarea sechestrului pe bunurile mobile si imobile ale companiei Rompetrol Rafinare. Sechestrul este mentinut in continuare pe cele 5,4 miliarde de actiuni ale societatii.

Decizia Tribunalului Bucuresti survine la o zi dupa ce avocatii Rompetrol au cerut in instanta ridicarea sechestrului instituit la inceputul lunii martie pe actiunile Rompetrol Rafinare.

Parchetul a sustinut atunci ca masura este menita sa impiedice instrainarea actiunilor detinute de persoanele aflate in cercetare, respectiv omul de afaceri Dinu Patriciu si cetatenii americani, Philip Stephenson si Colin Hart.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte, joi, in privinta cererii procurorilor de arestare preventiva a cetatenilor americani.

Dinu Patriciu este cercetat de Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru mai multe infractiuni. El este acuzat de constituirea unui grup infractional in scopul spalarii unor sume de bani, realizate ca urmare a unor infractiuni ca delapidare, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani, precum si de manipularea pietei de capital.