Ori de cate ori se lanseaza ideea unor schimbari, restructurari sau remanieri, se dovedeste, cu regularitate, ca rezultatul poate fi mai rau decat cel initial. Dupa discutia despre fuziune, de exemplu, PNL si PD s-au ales cu o ura neimpacata, dupa remanieri ne-am ales cu ministri mai slabi - iar acum, restructurarea ameninta o restauratie disimulata.

Dupa ce a cazut de acord cu reduceri de sezon la numarul secretarilor de stat si al agentiilor, coalitia s-a impotmolit complet la ministri si vicepremieri - si asta, fiindca dl Tariceanu se simte atat de bine in guvernul "stufos" si incapator croit de dl Nastase (patru guverne intr-unul singur) dupa dimensiunile camarilei sale, incat a constatat ca el vine ca turnat pe corpul propriei

clientele. In consecinta, premierul a gasit solutia imorala ideala pentru a bloca restructurarea: dl Dan Voiculescu, vicepremier. Prin aceasta lovitura de antiimagine, dl Tariceanu impusca trei iepuri din propria crescatorie. Intai, ne satura de restructurare.

Poti sa mai desfiintezi vicepremierii cand e vorba de liderul PC, care poate iesi ofensat de la guvernare? Si cand risti sa te toace imperiul sau mediatic in fiecare seara? Al doilea punct ochit este fixarea si fidelizarea oamenilor de afaceri (si a camerelor tv adiacente) pe axa premierului.

In fine, al treilea punct lovit este presedintele Basescu, pus in situatia de a semna numirea dlui Voiculescu. Nici nu stii cine se va simti mai prost: dl Basescu, ascultand juramantul adversarului sau, ori dl Voiculescu, jurand in fata celui pe care nu-l poate suferi? Asta daca se va ajunge pana acolo. Oricum, dl Tariceanu joaca mult mai bine decat PSD impotriva propriilor aliati.

CNSAS i-a dat in aceeasi zi premierului un certificat de necolaborare cu Securitatea - astfel ca acum poate colabora cu dl Dan Vociulescu de pe aceleasi pozitii. In pauza dintre aceste trageri, dl Tariceanu si-a pus tricoul verde si, de Ziua mondiala a mediului, a purces sa culeaga gunoaiele din Baneasa. Putea sa incerce direct la Palatul Victoria.

Cea mai dezamagita de preludiul restructurarii e dna Elena Udrea: "a-l pune pe Dan Voiculescu vicepremier este ca si cum l-ai numi pe Patriciu ministru al economiei si pe Vintu, ministru al finantelor". Sau l-ai pastra pe Timofte sef la SRI si pe Fulga, la SIE.