Planeta isi tine rasuflarea - vineri, ora 19,00, se deschide balul Cupei Mondiale, pe stadionul de cinci stele Allianz Arena din Munchen. Germania, inconsistenta in pregatiri, si Costa Rica, senina, dau startul unui maraton fotbalistic ce se va incheia pe 9 iulie, la Berlin.

Germania debuteaza sub o presiune infernala. Tinarul antrenor Klinsmann nu a convins in pregatiri si chiar inaintea deschiderii a aflat ca omul de baza Michael Ballack nu poate fi folosit (o lovitura mai veche la gamba). Principala gura de foc a devenit Miroslav Klose, Werder Bremen, care a inscris 25 de goluri in sezonul intern.

La editia asiatica 2002, Klose a reusit un hattrick in prima intilnire, performanta pe care fanii o doresc reeditata.

Optimismul Germaniei a crescut, o tradeaza si reactia lui Franz Beckenbauer: “O simpla victorie, la debut, face uitat totul. Elimina tensiunea si cearta cu presa, iar drumul se netezeste”… pina in finala, fireste, kaiserul Franz vazindu-l pe Ballack eroul Mondialului, “chiar daca toata lumea vorbeste de Ronaldinho”.

Costa Rica tine in fata o arma redutabila, Paulo Wanchope. Cine va juca linga el, este o chestiune in sarcina antrenorului Guimaraes. La cit de bine ascunde cartile de joc, e limpede ca Alexandre Guimaraes nu a pierdut nimic din spiritul de lupta: “Unii dintre noi sunt foarte incintati ca jucam in seara deschiderii. E doar prima din cele trei finale pe care le avem de jucat. Deocamdata.”